Regija
GODIŠNJI KONCERT HKD-A IZVOR

Uz šargiju i violinu zaplesali kola
Objavljeno 22. veljače, 2017.

DONJA MOTIČINA

Hrvatsko kulturno društvo Izvor iz Donje Motičine u nastavno-sportskoj dvorani OŠ Vladimira Nazora održalo je godišnji koncert, na kojemu su nastupile sve sekcije društva, a događaj je upotpunio i KUD Hrvata BiH iz Rugvice, kod Dugog Sela, istoimene općine smještene u istočnom dijelu Zagrebačke županije. Domaćini su koreografije izveli pod stručnim vodstvom Stanislava Čamagajevca, koji je bio zadovoljan time kako su plesači odradili plesove i pjesme. Predsjednik HKD-a Izvor Stevo Glavaš bio je zadovoljan posjetom publike, a posebno ponosan bio je načelnik općine Donja Motičina Željko Kovačević.

- HKD Izvor ne predstavlja svoj rad samo u općini Donja Motičina i okolici nego i po cijeloj Hrvatskoj i Europi. Drago mi je što se nastavlja tradicija godišnjeg koncerta i ovo je prilika da se prezentira cjelogodišnji trud članova HKD-a Izvor – rekao je Kovačević.

Osječko-baranjski dožupan Željko Kraljičak pohvalio je HKD Izvor istaknuvši da je jedan od najaktivnijih u županiji.

- Poznajem brojne KUD-ove na području naše županije, ali kada dobivamo zamolbe za projekte, najviše ih je iz Donje Motičine. Zaista ste vrijedni, puno putujete i radite na promociji kulturne i tradicijske baštine naše županije. Hvala na svemu što ste činili sve ove godine i nadam se da ćete to činiti i ubuduće. Uz Općinu, koja vam omogućava da bar jednom godišnje idete na neku veliku turneju, partner će i dalje biti Osječko-baranjska županija – rekao je Kraljičak.

Dojmljiv program kao gosti izveli su članovi KUD-a Hrvati BiH iz Rugvice, koji su folklor bosanske Posavine predstavili sklopom pjesama i plesova uz šargiju i violinu. Reakcija publike na izvedeni program bila je izvrsna, uz pljesak, što je razveselilo voditeljicu folklorne skupine Ivu Majić.

- Dvoranom se orio pljesak i nama je drago što je publika zadovoljna. Njegujemo pjesme, plesove i običaje Hrvata iz bosanske Posavine, a u društvu imamo 40 članova. Ove godine slavimo 10. obljetnicu. Do sada smo prošli cijelu Hrvatsku, BiH, Sloveniju, Austriju i Švicarsku – rekla je Majić nakon koncerta. S.Fridl

Možda ste propustili...

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

Najčitanije iz rubrike