Mozaik
HUMANITARNA AKCIJA “KUŠAJ, VOLI, DARUJ”

Kobasice u vinu, čips od jabuka, ljubav i veselje
Objavljeno 22. veljače, 2017.

Humanitana akcija “Kušaj, voli, daruj” održana je u restoranu Međimurski dvori, u Lopatincu. Sakupljana su sredstva za podršku programu rada Međimurske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu (MURID) koji pruža stručnu podršku roditeljima i djeci kod utvrđenih bioloških i socijalnih razlika koje utječu na ukupan razvoj djeteta i njegovu integraciju u društvo. Za humanitarnu akciju kuhao se donacijski rižoto čiji su glavni sastojci ljubav, zajedništvo, toplina, veselje, smijeh i radost, a našlo se tu i kiflica, kobasica u vinu, štrudli od maka, jabuka, čipsa od jabuka i ostalih delicija.

Gostujući kuhari

Za toplu dobrodošlicu pobrinuli su se gostujući kuhari Kristian Kozmić, Ivica Devčić, Marija Kuzminski, Ljiljana Sedlanić, Renato Pofuk te Doris Vlah i Luka Dančulović, poznatiji kao natjecatelji kulinarske TV emisije RTL-a ‘3, 2, 1 - kuhaj’, dok se za dobru atmosferu pobrinula simpatična voditeljica programa Aleksandra Ličanin i Trio bend Igor Baksa i prijatelji.

Gosti su u humanitarnoj akciji sudjelovali kupnjom donacijskog kupona od 30 kuna za vrhunski gastronomski užitak s uključenim pićem po izboru (vino ili sok) vinskih kuća Hažić i Cmrečnjak. Uspješno se prodalo 67 donacijskih porcija rižota, čime je za Udrugu MURID prikupljeno 2010 kuna – istaknula je Željka Balja, voditeljica projekta.

Svaki kupljeni kupon sudjelovao je i u tomboli, a sretne dobitnike iz lonca izvlačio je simpatični Luka Pokupec iz Čakovca, kojem je s 18 mjeseci dijagnosticiran autizam, pervazivni razvojni poremećaj te poremećaj komunikacije. Luka je upravo uz pomoć terapija i neumornog vježbanja danas s pet i pol godina zdrav i napredan dječačić koji redovno ide u vrtić gdje uči čitati i pisati, što je još jedan dokaz koliko se ranom intervencijom jako mnogo može postići.

Udruga MURID osnovana je 2011. godine s ciljem promicanja dobrobiti i pomoći djeci s biološkim ili socijalnim rizikom za optimalan razvoj u Republici Hrvatskoj, što uključuje edukativni, istraživački i savjetodavni rad u području ranog razvoja djece, a takva vrsta skrbi prijeko je potrebna i od presudne važnosti njihovim roditeljima i obiteljima.

U dječjem kutku

U dječjem kutku dobro su se zabavili oni najmlađi uz pomoć donatora tvrtke Rainstal i udruge MURID koji su aktivno volontirali na zelenom tepihu i igraonici - toboganu. Završetak humanitarne akcije najteže je pao onima koji su morali poći na spavanje pa je bilo tu i suza na kraju – zaključila je Balja, zahvalivši Općini Sveti Juraj na Bregu, Međimurskoj županiji te restoranu Međimurski dvori. S.Kadić

Sakupljana su sredstva za podršku programu rada Međimurske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu (MURID)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike