Novosti
SJEDNICA TURISTIČKOG VIJEĆA

Odlazi direktor HTZ-a Ivičić
Objavljeno 21. veljače, 2017.

Na 12. sjednici Turističkog vijeća, održanoj u ponedjeljak u Zagrebu, usvojeno je financijsko izvješće te izvješće o ostvarenju Programa rada Hrvatske turističke zajednice (HTZ) za 2016. godinu, navodi se u priopćenju HTZ-a.

Ministar turizma i predsjednik HTZ-a Gari Cappelli na početku sjednice članove vijeća obavijestio je o zaprimljenom zahtjevu direktora Glavnog ureda HTZ-a Ratomira Ivičića o sporazumnom razrješenju s funkcije direktora. Ivičić će obnašati tu dužnost do izbora i imenovanja novog direktora.

Ukupni prihodi HTZ-a u 2016. ostvareni su u iznosu od 273,6 milijuna kuna (100 posto od plana), dok ukupni rashodi iznose 264,9 milijuna kuna (99 posto plana). “HTZ je u 2016. godini sadržajno i dinamički provodio ključne marketinške i druge aktivnosti planirane Godišnjim programom rada, koje su pridonijele jačanju snage branda, boljem pozicioniranju hrvatskog turizma na međunarodnom turističkom tržištu i imidžu Hrvatske kao privlačne turističke destinacije. Sigurno je da smo svojim djelovanjem dali značajan doprinos ukupnim pozitivnim rezultatima kretanja turističkog prometa hrvatskog turizma u cjelini kao i značajnom povećanju prihoda od turizma”, kazao je Ivičić.

Vezano uz naplatu sredstava po osnovi boravišne pristojbe, od 1. siječnja do 31. prosinca 2016. godine ukupan iznos obveze po osnovi boravišne pristojbe iznosi 406,6 milijuna kuna. Od navedenog iznosa uredno je uplaćeno 387,3 milijuna, dok je ukupno neuplaćeni dio od 2016. i prethodnog razdoblja 33,9 milijuna kuna.

Turističko vijeće odabralo je marketinške agencije za suradnju u 2017. godini. Za tržište Nizozemske odabrana je agencija Aviareps, za Sloveniju agencija Publicis, za tržište Italije agencija Localplanet (ProMedia), dok će agencija MediaCom pokrivati ostala tržišta. I.Mikulić

Tour of Croatia ponovno kreće iz Osijeka 18. travnja

Turističko vijeće prihvatilo je prijedlog HOO-a o promidžbi hrvatskog turizma od strane hrvatskih olimpijaca u ciklusu 2017. – 2020. godine. HTZ će za olimpijce izdvajati po milijun kuna godišnje. Također će i ove godine osigurati financijsku podršku za biciklističku utrku Tour of Croatia, i to četiri milijuna kuna. Prema dostupnim podacima Tour of Croatia ove će se godine voziti od 18. do 23. travnja u šest etapa diljem Hrvatske, a startat će iz Osijeka. HTZ se uključuje i u projekt nacionalne kampanje promocije zanimanja u turizmu, odnosno u projekt Dani poslova u turizmu, koji će se održavati u Osijeku (7. ožujka), Zagrebu (14. ožujka) i Kninu (21. ožujka).

Možda ste propustili...

PRAVOBRANITELJICA ZA RAVNOPRAVNOST SPOLOVA

Kaznena prijava protiv Matanića