Regija
DONACIJA KNJIGA

Akcija kanižlićevaca za bolesnu djecu
Objavljeno 21. veljače, 2017.

POŽEGA - U nacionalnu akciju “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”, uključila se i požeška OŠ Antuna Kanižlića. Prikupljali su knjige i slikovnice te ih darovali Dječjem odjelu Opće županijske bolnice Požega. Inicijatorica akcije je Valentina Čurčić, učiteljica hrvatskog jezika, a dar je primio voditelj Dječjeg odjela, prim. mr. sc. pedijatar Vlado Drkulac, ističući da je ovaj odjel proglašen za Odjel prijatelj djece.

– Taj smo naziv dobili zato što smo osigurali kratko vrijeme liječenja malih pacijenata, boravak majke uz dijete u vrijeme liječenja, posjete koje nisu ograničene nekim vremenskim razdobljem, ali i osiguranjem što boljih uvjeta boravka na odjelu. Odjel se nalazi u starom dijelu bolnice koja je građena 1936. godine i moram reći da ćemo dogodine u ovo vrijeme sigurno boraviti u novom odjelu pedijatrije za koji su dobivena sredstva iz Europske unije. Požeška bolnica participira s više od 30 milijuna kuna, a najveći dio sredstava izdvojit će se za novu pedijatriju – istaknuo je Drkulac, zahvaljujući za donaciju učitelja i učenika požeške škole.

Dodao je da njegov odjel, kao i cijela požeška bolnica, nemaju kadrovskih problema, no kao posljedica iseljavanja stanovništva i Dječji odjel OŽB Požega bilježi smanjenje broja malih pacijenata s područja Požeštine. No ukupno gledajući pacijenata nije manje, jer im dolaze iz drugih područja i iz šire okolice, jer su ostala bez pedijatrijskih odjela i ambulanti. AGM Kruna

Možda ste propustili...

MEĐUNARODNO NATJECANJE

JVP Sl. Broda uspješan u Češkoj

U INDUSTRIJSKOJ ZONI STRIZIVOJNE

Kvadrat euro, razlika do realne cijene de minimis

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

Najčitanije iz rubrike