Regija
UDRUGA “KREATIVA, EDUKATIVA, AKTIVA”

Literarno-likovni natječaj “Grofovska ljubav”
Objavljeno 21. veljače, 2017.

SUHOPOLJE

Kulturna udruga Kreativa, Edukativa, Aktiva (KrEdA), u suradnji s osnovnim školama Suhopolje i Gradina te virovitičkom Glazbenom školom “Jan Vlašimsky”, organizirala je u restoranu Park u Suhopolju izložbu i koncert u povodu proglašenja pobjednika natječaja pod nazivom “Grofovska ljubav”.

Udruga je, naime, organizirala literarno-likovni natječaj “Grofovska ljubav” za učenike petih, šestih i osmih razreda. Prema riječima predsjednice udruge Natalije Kožić Lukačević, u nazivu natječaja spojena je suhopoljska povijest, koja bilježi da je u tome mjestu živjela grofovska obitelj Janković i da u mjesnom parku stoji dvorac te obitelji koji će uskoro biti obnovljen, i ljubav koja se slavi u veljači. “Na natječaj je pristiglo ukupno 35 radova, a mi smo kao novoosnovana udruga vrlo zadovoljni odazivom, budući da natječaj ovog tipa održavamo prvi put”, kazala je.

Na svečanosti dodjele nagrada nastupili su učenici suhopoljskog Područnog odjela Glazbene škole “Jan Vlašimsky”, Osnovne glazbene škole Slatina, Srednje glazbene škole Koprivnica te vokalni sastav Contessa. Svi sudionici dobili su priznanja za kreativnost, a predstavnik Školske knjige Ante Tomić, dodijelio je nagrade najboljima u svakoj od tri kategorije.

Nagradu za najbolji literarni rad u petim razredima na temu “Kako je djed osvojio baku”, dobile su Lucija Farkaš, Klara Marojević i Maja Novosel. Najboljim likovnim radovima učenika šestih razreda na temu ljubavi proglašeni su radovi Ivone Dakić, Lucije Rajnović i Barbare Tkalec, a nagradu za najbolje ljubavno pismo u kategoriji učenika osmih razreda na temu “Grofovska ljubav”, osvojila je Barbara Rujnović. P. Žarković

Ocjenjivači

Stručni sud o najboljim radovima donijele su magistrica novinarstva i novinarka Informativnog centra Virovitica Mirjana Lukačić, umirovljena učiteljica likovne kulture i predsjednica Likovnog kluba Paleta iz Suhopolja Tugomila Reder te pedagoginja i autorica zbirke pjesama “Srce u tinti” Svjetlana Carić.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike