Regija
PROGLAŠENI NAJČITAČI

11 godina Bibliobusa Vukovarsko-srijemske županije
Objavljeno 20. veljače, 2017.

VINKOVCI

U Gradskoj knjižnici i čitaonici bilo je iznimno veselo, a razlog je bio 11. rođendan Bibliobusa Vukovarsko-srijemske županije, te proglašenje najčitatelja u protekloj godini u Vinkovcima i Nuštru.

Najčitateljica za proteklu godinu u Dječjoj knjižnici “Mira” Gradske knjižnice i čitaonice je Iva Cindrić, dok je čitateljska nada Ema Markota. U kategoriji najčitateljice s posudbenog odjela za odrasle su Iva Kranjčević i Marija Rimac. Iva je pročitala 70 knjiga, dok je Marija pročitala čak 282 knjige. Najčitateljica iz knjižnice Sv. Benedikta u Nuštru je Anita Županić.

Bibliobus slavi 11 godina uspješnog rada, te je ovo bila prigoda proglasiti najčitatelje u Bibliobusu za proteklu godinu, a to su Josipa Krmpotić u kategoriji djece, dok je u Odjelu za odrasle Karlo Imrović. Ove godine imali su natječaj za najkreativniji selfie na temu “Što mi znače Bibliobus, knjige i čitanje!”, te su proglašeni najbolji.

Prvo mjesto osvojila je Područna škola Marinci, učenici 3. i 4. razreda Leon Andričević, Ema Farkaš, Marijana Jelenić, Josip Kapoši, Natalija Marušinac, Antonio Nović, Karmen Petrić, Gašpar Sebić, Mihael Sebić, Marko Toth. Valentin Andričević, Ivica Dejanović, Magdalena Kuntić, Ana Marina, Antonio Mujkić, Dominik Pap, Ante Šimunović i Mihael Tunić.

Drugo mjesto osvojila je područna škola Novi Jankovci, učenici 4. razreda Luka Božić, Gabriel Antolović, Tina Marić, Josip Marković, Ivona Matanović, Ana Nikolić, Tea Nikolić, Matej Pavlović, Sara Šimić i Marko Mehmedović. Treća je OŠ Stari Jankovci, učenici 5. razreda Larisa Budinski i Sara Jozić.

U kulturno-umjetničkom programu nastupila je prof. flaute Petra Marković i učenica flautistica Petra Karaban, iz Glazbene škole Josipa Runjanina. Nagrade najčitateljima uručili su Ivan Bosančić, dogradonačelnik Vinkovaca, Mario Banožić, pročelnik gradskog Upravnog odjela za kulturu i turizam, te Viktor Lukačević, pročelnik Upravnog odjela za kulturu i turizam Vukovarsko-srijemske županije, a sve je uvodno pozdravila Emilija Pezer, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice.M. Kokaj

Možda ste propustili...

ZAVIČAJNI KLUB "GACKA"

Bizovački Ličani u KD-u Lisinski

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

Najčitanije iz rubrike