Autoglas
CITROËN SPACETOURER 4X4 Ë CONCEPT

SUV ofenziva se nastavlja sa modernim furgonom
Objavljeno 21. veljače, 2017.

Citroën SpaceTourer moderni je furgon koji beskompromisno povezuje dizajn, svestranost i udobnost. Samo nekoliko dana prije otvaranja Ženevskog salona automobila francuski proizvođač nastavlja svoju SUV ofenzivu i otkriva SpaceTourer 4X4 Ë Concept. Jedinstvena interpretacija modela SpaceTourer preinačenog u suvremenoj izvedbi nadahnutoj posebnom kolekcijom “Ë” predstavljena je na štandu marke Citroën na Pariškom salonu automobila. Stilski proizvodi, koji su ujedno suvremeni i tehnološki napredni, proizvedeni su u ograničenoj seriji, a dobili su naziv prema neobičnom grafemu iz naziva marke Citroën, koji se izgovara kao E s prijeglasom.

U estetskom smislu Citroën SpaceTourer 4X4 Ë Concept ima finu obradu boja i materijala, unutra i izvana, te time dobiva snažan vizualan stav i energičan izgled. Taj konceptni automobil spaja ono najbolje iz furgona i SUV-a te u prvi plan stavlja sposobnost prilagođavanja svim terenima. Koncept krase posebne zaštitne obloge sprijeda i straga, kao i krovni nosači izgleda mat aluminija. Prepoznatljiv je po logotipu “4X4” smještenom ispod bočnih osvrtnih zrcala te na vratima prtljažnika, a gume su mu opremljene lancima za snijeg. Izgledom pustolova i povišenim podvozjem (+ 60 mm,) u odnosu perma serijskoj verziji, potvrđuje svoj status idealnog pratitelja za intenzivan život u pokretu prepun razonode.

Opremljen je dizelskim motorom BlueHDi 150 S&S s ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa te nudi performanse na svim podlogama i vrhunsku udobnost u vožnji neovisno o okolici. Kako bi se prilagodio intenzivnoj uporabi, opremljen je pogonom na sva četiri kotača na zahtjev. Ova 4WD transformacija, također moguća na serijskoj izvedbi, ostvarena je s francuskim stručnjakom za terenska vozila, tvrtkom Dangel.

Uz proširenu mobilnost preuzima i nove tehnologije za zadovoljstvo vozača i njegovih putnika. U skladu s programom Citroën Advanced Comfort®, koji je stilsko, ali i tehnološko ostvarenje, opremljen je brojnim funkcijama koje pridonose praktičnoj uporabi i sigurnosti.M.Pavličević

Riječ je o jedinstvenom konceptnom automobilu, interpretaciji posebne kolekcije “Ë”

Možda ste propustili...

ODLIČAN POTEZ ORGANIZATORA VRHUNSKE UTRKE

Hrvatski rally veterani na WRC-u

CX-80 UDOBNOST, PRAKTIČNOST I SVESTRANOST

Nova perjanica Mazde sa 7 udobnih sjedala

TALIJANSKA POLICIJA POHVALILA SE SA NOVIM "KONJEM U SVOJOJ ERGELI"

Lamborghini Urus za policajce