Autoglas
PEUGEOT PARTNER TEPEE ELECTRIC

Električno vozilo s novom dimenzijom
Objavljeno 21. veljače, 2017.

Peugeot će sljedećeg mjeseca na ženevskom autosalonu predstaviti novi Partner Tepee Electric. Ovo vozilo spaja adute automobila za slobodno vrijeme, koji su mu donijeli uspjeh od lansiranja, s prednostima i užitkom vožnje električnih vozila. Nudi udobnost za petero putnika zahvaljujući prostranoj i prilagodljivoj unutrašnjosti.

Peugeot Partner Tepee Electric namijenjen je rastućoj klijenteli koja želi uskladiti električnu mobilnost s brojnim svakodnevnim aktivnostima, od poslovnih do privatnih. Njegov doseg vožnje homologiran je na 170 km i odgovara potrebama većine europskih vozača automobila koji dnevno prelaze prosječno manje od 60 km. Partner Tepee Electric tako širi područje uporabe električnog vozila: prakticiranje dijeljenja troškova vožnje na petero i obiteljske aktivnosti odsad su spojivi s električnom mobilnosti. Partner Tepee Electric ističe se prostranošću i praktičnošću. Njegova prilagodljiva unutrašnjost istodobno omogućuje udoban smještaj pet osoba i prijevoz velikih predmeta na iznimno jednostavan način. Tu je pet neovisnih sjedala s tri sjedala koja se mogu izvaditi iz drugog reda, čime se oslobađa ravan pod. Obujam prtljažnika, među najvećima u toj klasi, dostiže 1350 litara s pet osoba u kabini i 3000 litara s dvije osobe u kabini i izvađenim stražnjim redom sjedala. Posebnost je veliki otvor i stražnji prozor koji se može otvoriti, jedinstven u klasi, što omogućava jednostavan utovar u prtljažnik u svim uvjetima. Način brzog punjenja baterije od 80 % u 30 minuta dostupan u opciji omogućuje više dnevnih ruta vožnje. Ta nova 100 % električna izvedba pridonosi smanjenju onečišćenja okoliša i nudi rješenje prilagođeno brojnim svakodnevnim aktivnostima. Njegova pogonska baterija dolazi s jamstvom na osam godina, odnosno 100.000 km i njegov električni pogonski sklop nudi jamstvo na pet godina, ili 50.000 km. Energetski trošak po kilometru električnog punjenja je oko četiri puta niži u odnosu na trošak goriva za vozilo pokretano motorom s unutarnjm izgaranjem.

Milan BUGARIĆ
UPRAVLJANJE NA DALJINU

Za još bezbrižniju i udobniju vožnju novi Peugeot Partner Tepee Electric nudi mogućnost upravljanja funkcijama na daljinu putem pametnog telefona, tableta ili računala, kao što su uključivanje grijanja, ili klimatizacije u kabini, provjeru stanja napunjenosti akumulatora te procjenu trajanja punjenja.

Možda ste propustili...

CX-80 UDOBNOST, PRAKTIČNOST I SVESTRANOST

Nova perjanica Mazde sa 7 udobnih sjedala

JANICA KOSTELIĆ SUVOZAČICA DVOSTRUKOG POBJEDNIKA WRC RALLYJA CROATIA

Prvakinja asistirala - prvaku