Crna kronika
ĐAKOVČANI U ŠOKU

Automobilom se zabio u vrata gradske uprave pa s nožem u ruci nastavio pohod po korzu
Objavljeno 20. veljače, 2017.
Muškarac je u zgradi vikao "lopovi, cigani, što to radite?".

ĐAKOVO - Starim plavim Opelom bez registracijskih oznaka zabio se jučer nešto prije devet sati ujutro muškarac (59) u vrata đakovačke gradske uprave, nakon čega je izišao iz automobila, zaprijetivši nožem tamošnjem djelatniku. Kako doznajemo od očevidaca, muškarac je u zgradi i ispred nje vikao: “Lopovi, cigani, što to radite?”

- Čulo se kako u gradskoj upravi prijeti i viče, onda je izišao i zaputio se gradskim korzom do zgrade Fine i tamo također prijetio, a bio je i u trgovini obuće - prepričava nam događaj jedan od očevidaca. Kaže i kako je bila riječ o prilično velikom nožu, kojim je muškarac vitlao po gradu govoreći kako je gladan i bos. Preplašeni prolaznici zaklon su potražili u prodavaonicama na korzu.

U đakovačku poslovnicu Fine muškarac je ušao uz viku i psovke, kažu očevidci, razbivši staklo na unutrašnjim ulaznim vratima. Zaštitar je u to vrijeme, kako nam je jučer sam rekao, bio u drugom dijelu zgrade s majstorima za centralno grijanje.

Djelatnica u trgovini obuće, Planici, pak, kaže kako se k njima u prodavaonicu sklonila žena koja je vidjela muškarca koji hoda po korzu s nožem u ruci i viče.

- Bilo je još relativno rano i nije bilo kupaca. Kada je došao do nas, udario je nekoliko puta snažno nogom u vrata i vikao da on mora hodati bos jer nema za cipele. Onda se okrenuo i otišao - kaže trgovkinja.

Nakon pohoda korzom muškarac se vratio do svog automobila, a netko je u međuvremenu o svemu izvijestio policiju, koja ga je uhitila i privela u policijsku postaju. Neslužbeno doznajemo kako se radi o R.Š. iz Tomašanaca, koji je javnosti poznat po tome što je krajem siječnja ove godine pred zgradu gradske uprave dovukao oguljenu svinjsku kožu s glavom i nogama i ondje ju ostavio. Podsjetimo, on je strvinu svinje zavezao za automobil i vukao je za sobom sve do cilja – gradskog korza. Automobilom je ušao u pješačku zonu, nožem je prerezao uže kojim je strvina bila vezana, sjeo u automobil i otišao. Svjedoci su i tada rekli kako se muškarac dovezao starim neregistriranim automobilom te kako je bio zakamufliran, odnosno umotan, da ga se ne može prepoznati. Koja je bila poruka tog čina, do danas se nije saznalo.

Gradonačelnik Đakova Zoran Vinković potvrdio je jučer kako je muškarac koji se zabio u vrata gradske uprave isti onaj koji je dovukao svinjsku kožu na korzo.

- Radio se o osobi iz Tomašanaca i ovo nema nikakve veze s politikom, ni sa mnom, ni s gradom. Tražim da se on primjereno i oštro kazni jer ovdje je prije svega mogao netko nastradati, na našeg djelatnika nasrnuo je nožem. Ovuda je mogla prolaziti majka s djetetom i biti prikliještena u ovim vratima. Bio sam gore u uredu kada sam čuo prasak, nakon čega sam sišao. Čovjeku je mjesto na liječenju ili u zatvoru - kazao je gradonačelnik Vinković.

Maja MUŠKIĆ
POLICIJA PROVODI KRIMISTRAŽIVANJE

U PU osječko-baranjskoj potvrdili su nam da se muškarac u 8.40 zabio osobnim automobilom u vrata gradske uprave, koja su pritom oštećena, te da je potom zamahivao nožem.

- Muškarac je priveden u policijsku postaju, provodimo daljnje kriminalističko istraživanje - kratko su nam prokomentirali u PU osječko-baranjskoj.

Možda ste propustili...

POLICIJA POZIVA GRAĐANE DA VRATE ORUŽJE

Pronašao minu radeći u polju

ŠVERCER ILEGALACA DAO OBJAŠNJENJE

Krijumčario Sirijce zbog nadgrobnog spomenika

Najčitanije iz rubrike