Sport
PRVA LIGA RUKOMETAŠICA

Koka strepjela do kraja
Objavljeno 20. veljače, 2017.

Rukometašice Osijeka izgubile su u 13. prvenstvenom kolu od Koke 36:31, no pružile su odličan otpor trećeplasiranoj ekipi prvenstva. Sve do posljednjih nekoliko minuta Osječanke su držale u šahu gošće koje sigurno nisu očekivale da će za ukalkulirane bodove morati strepjeti do samoga kraja.

Varaždinke su u 10. minuti vodile 8:5, no to nije pokolebalo mladu domaću ekipu koja je nakon toga držala priključak, a potom serijom 4-0 u 24. minuti i povela 12:10. Do kraja poluvremena igralo se izjednačeno, pogodak na pogodak, a slično se nastavilo i u drugom dijelu u kojem je minimalna prednost u početnim minutama bila na strani Osijeka. Gošće su potom vratile vodstvo, no nisu se uspjele odvojiti te su imale samo pogodak-dva viška. U 48. minuti Osječanke su izjednačile (26:26), nakon čega su uslijedili možda i ključni trenutci dvoboja u kojima je Koka serijom 4-0 povela 30:26, zabivši pritom i dva puta s igračicom manje. No, ni tada se domaće igračice nisu predale, pet minuta prije kraja stigle su na 30:32, imale i igračicu više, no nisu izdržale. Iskusnije Varaždinke zabile su dva pogotka s igračicom manje te na kraju upisale očekivanu pobjedu, iako, prema prikazanom na parketu, s previsokom razlikom.

- Dosta smo se dobro držale, ali smo na kraju ostale bez snage. No, mislim da će u daljnjim utakmicama to dosta dobro izgledati. Možemo biti zadovoljne unatoč porazu, dosta smo mlade i svaka čast svim curama na prikazanom, protiv suparnica koje su i fizički jače od nas. Ako ćemo ovakve igre ponavljati i protiv slabijih suparnika, tada se možemo nadati bodovima, vjerujem da ćemo se popeti za dva-tri mjesta na tablici – rekla je nakon neizvjesnog susreta Ema Guskić, lijeva vanjska domaće ekipe, koja je zabila pet pogodaka. Njena sestra Ivona bila je najefikasnija igračica susreta s čak 15 pogodaka, od čega devet iz sedmeraca, ne realiziravši posljednji.

- Malo smo žalosni na kraju, ali ipak zadovoljni što smo ovako dobro odigrale. Ipak su oni bili veliki favorit, a mi smo se dobro držale do 50 i neke minute, a kada su otišli na tri razlike nismo ih više mogli stići. Ovo definitivno ohrabruje, vidimo da možemo i mislim da imamo šanse za ostanak. Slijede nam još dvije uzastopne domaće utakmice, prvo nam dolaze Sesvećanke i trebamo se „potući“ i pobijediti, ovaj put izdržati do kraja – poručilo je lijevo krilo osječkog prvoligaša.

Goran ROGULJIĆ
Osijek                 31  (15)
Koka                  36  (15)

OSIJEK - Dvorana Zrinjevac. Gledatelja: 100. Suci: Tomislav Baić i Mladen Šulekić (oba Novska).

OSIJEK: Kovačević, Putnik, Ljubas, Zirn 3, Prskalo, Privara, I. Guskić 15 (9), Bešenić, Batrnek, Krajnović, E. Guskić 5, Gillinger 4, Jeršek 1, Maras 1, Tomšić (4+1), Špoljarić 2.

KOKA: Jalušić 6, Balajić, Halili 4, Varšić, Jambriško, Masnić 9, Domjan 3, Dominić, Dragišić 4 (1), Furjan 2, Golubić (10+0), Oštarjaš, Tomić 8 (1).

SEDMERCI: Osijek 10 (9), Koka 3 (2); ISKLJUČENJA: Osijek 8 minuta (Jeršek 2+2, I. Guskić 2, Maras 2), Koka 12 minuta (Domjan 2+2, Jalušić 2, Halili 2, Masnić 2, Furjan 2).

Rezultati 13. kola

Zamet – Dugo Selo '55 30:21, Sesvete Agroproteinka – Dalmatinka 37:20, Bjelovar – Trešnjevka 28:20, Osijek – Koka 31:36, Podravka Vegeta – Lokomotiva 25:18, Split 2010 – Umag 27:27, Arena – Zrinski 24:22.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike