Crna kronika
TRAGIČNO JUTRO U OTOKU

Jedan život izgubljen, drugi u opasnosti
Objavljeno 19. veljače, 2017.

U razmaku od samo 10-ak minuta jučer rano ujutro, oko 6 sati, u gradu Otoku dogodile su se dvije teške prometne nesreće u kojima su stradale mlade osobe – 31-godišnjakinja je poginula, a 26-godišnji mladić odvezen je u bolnicu u stanju opasnom po život, dok je 30-godišnjak lakše ozlijeđen.

Vijesti o teškim nesrećama koje su u rano nedjeljno jutro stigle ubrzo jedna za drugom, u šoku su ostavile stanovnike grada Otoka i okolnih sela iz kojih su, naime, nastradale mlade osobe. S obzirom na to da je tijekom prijepodnevnih sati još trajao očevid na mjestu obje nesreće, iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske kratko su izvijestili o teškim nesrećama u Otoku. Kako su naveli, prva se dogodila oko 6 sati, u Ulici Josipa Jurja Strossmayera, gdje je “26-godišnjak upravljajući osobnim vozilom sletio s ceste i od siline udara zadobio teže ozlijede”. Mladić je odmah prevezen u Opću županijsku bolnicu u Vinkovcima gdje mu je pružena liječnička pomoć. Od dežurnih liječnika moglo se doznati da je mladić jučer bio životno ugrožen i liječnici su mu pružali svu potrebnu skrb na Jedinici intenzivnog liječenja. Neslužbeno, teško stradali mladić je iz obližnjeg sela Komletinci.

Slijetanje u zavoju

U Otoku međutim, 10-ak minuta kasnije, dolazi do još jedne teške prometne nesreće s kobnom posljedicom.

– U Ulici bana Josipa Jelačića došlo je do slijetanja osobnog vozila s ceste. U nesreći je smrtno stradala 31-godišnjakinja koja je bila putnica u vozilu, dok je 30-godišnji vozač ozlijeđen – stajalo je u policijskom priopćenju. U Otoku kažu kako je riječ o sestri i bratu iz obližnjeg sela Privlaka i da se njihov automobil, navodno BMW, nakon izlijetanja s ceste u zavoju zabio u kapelicu pokraj puta.

Otočani spominju da je tu večer i noć u Otoku bila pokladna zabava, no nitko nije znao reći je li troje mladih bilo na toj zabavi.

- Vozio sam tu noć iz Vinkovaca za Otok i ceste su bile jako skliske – kazuje nam jedan Otočanin. Dok očevid traje, teško je govoriti o uzrocima dviju teških nesreća, no stanovnici Otoka kazuju da su se obje nesreće dogodile na gradskim cestama, u naseljenom području, gdje je ograničenje brzine i gdje se niti ne može prebrzo voziti. Jesu li “krive” skliske ceste, ili pak nešto drugo, tek se treba očevidom utvrditi.

Nesreća i kod Požege

Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom dogodila se u nedjelju i u požeškom kraju. Oko 3.40 sati, na županijskoj cesti Požega – Kaptol, na samom ulazu u mjesto Alilovci iz smjera Požege, došlo je do slijetanja VW Golfa požeških registracijskih oznaka. Mladić iz Alilovaca, koji se vraćao vjerojatno iz noćnog izlaska u Požegi, izgubio je kontrolu nad vozilom u oštrom desnom zavoju kod alilovačkog groblja, uhvatio lijevu bankinu, prešao lijevi kanal i udario u stup javne rasvjete. Nakon udarca, vozilo se još nekoliko puta nekontrolirano prevrnulo i završilo 50-metara niže od mjesta udara na krovu, na desnoj strani prometnice. Na mjesto nesreće izišli su vatrogasci DVD-a Kaptol koji su unesrećenog izvukli iz vozila i predali djelatnicima Hitne medicinske pomoći, koji su ozlijeđenog mlađeg muškarca, koji stanuje oko 500 metara dalje u Alilovcima, prevezli u požešku bolnicu.

– Jedna osoba bila je prikliještena u automobila i koristili smo škare i razupore da ga oslobodimo. Dio ekipe ja ušao u vozilo s druge strane, a mi smo ga kroz vrata koja smo rastavili izvukli iz vozila. Mladi vozač je potom predan djelatnicima Hitne pomoći i bio je svjestan svega za vrijeme spašavanja - rekao je zapovjednik DVD-a Kaptol Josip Svoboda.

Sanja BUTIGAN/AGM Kruna

čeka se očevid

OTOČANI KAŽU DA SU CESTE BILE SKLISKE

SMRT PUTNIKA U BMW-u

Nakon očevida prometne nesreće na cesti Šibenik - Drniš - Knin, utvrđeno je da je od posljedica izlijetanja BMW-a s ceste kod Žitnića u subotu ujutro umro 19-godišnji Splićanin, a još dvojica mladića, 24-godišnjak i 25-godišnjak, također iz Žitnića, teško su ozlijeđeni i zadržani su na liječenju u Općoj bolnici u Šibeniku. Ova teška prometna nesreća dogodila u 3.55 sati, kad je BMW šibenskih registracija, kojeg je vozio 24-godišnji vozač, zbog neprilagođene brzine sletio s ceste.

Najčitanije iz rubrike