Regija
ZA POLAGANJE C, D, E KATEGORIJE U ĐAKOVU

Zbog autoškole na Upravni sud
Objavljeno 20. veljače, 2017.

ĐAKOVO

“Tražim da se u Đakovu otvori autoškola za C, D, E kategoriju, da se ukine sporni Pravilnik o dovoljnom broju autoškola i da se svakoj osobi koja je zainteresirana i koja ispunjava uvjete za otvaranje autoškole to i omogući. Time će doći i do bolje osposobljenosti vozača i veće sigurnosti”, izjavio je na konferenciji za novinare Đakovčanin Ivan Crnoja, dr. prometnih znanosti, podsjetivši da njegova bitka za otvaranje autoškole koja bi osposobljavala vozače za spomenute kategorije traje od 2013. godine.

- Glavno tajništvo Europske komisije protiv Republike Hrvatske pokrenulo je predsudski postupak zbog povrede prava Europske unije, zbog neusklađenosti hrvatskog zakonodavstva o osnivanju autoškola sa zakonodavstvom Europske unije, odnosno Direktivom 2016/123/EZ Europskog parlamenta i Vijeća od 12. prosinca 2006. godine, o uslugama na unutarnjem tržištu - ustvrdio je Crnoja, istaknuvši kako su “glavni krivci pojedine osobe iz Hrvatskog autokluba i Službe za sigurnost cestovnog prometa Ministarstva unutarnjih poslova”. Cronoja je izvijestio i kako se njegova borba s Hrvatskim autoklubom i Službom za sigurnost cestovnog prometa nastavlja pred Upravnim sudom u Osijeku.

Potporu Crnoji dao je i gradonačelnik Đakova Zoran Vinković koji je ponovno upozoriona monopol Hrvatskog autokluba, kada je riječ o ispitivanju i nadleženosti nad ispitima, a ukazao je i na, kako je rekao “nelogičnost prema kojoj Hrvatski autoklub vrši nadzor nad stanicama za tehnički pregled koje su vlasništvo Centra za vozila Hrvatske, i za to se izdvaja dio sredstava iz cijene tehničkog pregleda”. M. Muškić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike