Sport
NOGOMET MAXtv PRVA LIGA: CIBALIA - INTER ZAPREŠIĆ

Cibalia oštećena za
nedosuđeni jedanaesterac
Objavljeno 18. veljače, 2017.

CIBALIA  1 (0)
INTER ZAPREŠIĆ 1 (0)

VINKOVCI – Stadion Cibalije. Teren dobar. Gledatelja: 1500. Sudac: Igor Križarić (Čakovec).
Strijelci: 1:0 Glavica (51), 1:1 Blažević (53).
Žuti kartoni: Tomašević, Tipurić (Cibalia), Šarić (Inter-Zaprešić).

CIBALIA: Matković, Ždrić, Tipurić, Romić, Crnčević, Tomašević (od 72. M. Mišić), Muženjak, Glavica (od 90. Zgrablić), Baša, Mastelić, P. Mišić (od 66. Kelez).
INTER-ZAPREŠIĆ: Čović, Postonjski, Blažević, Komorski, Mujagić (od 89. Mazalović), Mesfin, Filipović, Brlečić (od 68. Zulim), Šarić, Bosec, Polizzi (od 87. Šiljić).

Na startu proljetnog dijela sezone izostala je očekivana pobjeda Cibalije u Vinkovcima. Pobjeda je bila priželjkivana jer je Cibaliji svaki bod u borbi za ostanak u ligi zlata vrijedan. Isto tako izostao je pritisak momčadi Cibalije prema vrataru Čoviću, a igra se svela na "ziheraško dodavanje" uglavnom po sredini terena. Iz tog razloga prvo uzbuđenje dogodilo se tek u dvadesetoj minuti kada su dobro pucali prema vrataru Čoviću. Mastelić jevodio napad, a odbijenu loptu s nekih 20-tak metara odlično je opalio, tik pored gola, Crnčević. Činjenica da u prvih 45 minuta igrači Petera Paculta niti jednom nisu uputili udarac unutar okvira Čovićevog gola govori dovoljno o igri Cibalije. Gosti iz Zaprešića su dobro pokrivali cijeli dio terena, pa su vjerojatno i zbog toga Vinkovčani bili toliko "jalovi". 
Početkom drugog poluvremena prvi u priliku, u 47. minuti, dolaze gosti, koji umalo postižu pogodak. Dobru akciju izveo je Blažević, ali njegov šut zaustavlja stativa, dok odbijenu loptu kupi Matković. Ipak je Cibalia došla u vodstvo u 51. minuti. Odličan slobodan udarac izveo je Muženjak, ali je vratar Čović čudesnom reakcijom spasio gol, no, na njegovu žalost samo nakratko, jer odbijenu loptu u gol posprema Glavica. Radost navijača Cibalije trajala je jako kratko jer već nakon dvije minute Zaprešićani izjednačavaju. Grešku Tomaševića koristi Postonjski koji odlično upošljava Blaževića, a on fintom izbacuje Tipurića i još bolje šutira pored iznenađenog Matkovića. Do kraja susreta vrijedan spomena je odličan šut Mastelića i nedosuđeni jedanaesterac za Cibaliju u 83. minuti kada je u svojem kaznenom prostoru rukom igrao Mesfin. Na žalost, suci su ostali nijemi, a Cibalia kraća za dva boda.A. Grgić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku