Osijek
AKADEMIK SLOBODAN VUKIČEVIĆ NA MEDICINSKOM FAKULTETU

Motivacijsko predavanje studentima
Objavljeno 18. veljače, 2017.

Na poziv i u pratnji uglednog slovenskog novinara Voje Lukića, inače rođenog Orahovičana, u četvrtak su na Medicinskom fakultetu u Osijeku boravili akademik Slobodan Vukičević i dr. sc. Mihaela Perić. Akademik Vukičević redoviti je profesor u trajnom zvanju Zavoda za anatomiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a dr. sc. Mihaela Perić ugledna je mlada znanstvenica koja je na fakultet došla iz farmaceutske industrije, a danas obavlja i najznačajnije zadatke u timu akademika Vukičevića.

Akademik Vukičević i dr. sc. Perić osječke su studente medicine i njihove profesore upoznali s razvojem prvog hrvatskog lijeka koji je Hrvatsku svrstao u deset zemalja na svijetu koje mogu razviti novi inovativni lijek. Vukićević je na čelu skupine znanstvenika u tom projektu. Ovo, u biti, motivacijsko predavanje pokazuje studentima kako se hvalevrijedni rezultati mogu ostvariti i kod kuće.

Dekan, prof. dr. sc. Aleksandar Včev darovao je akademiku Vukičeviću fotografiju prve generacije studenata medicine u Osijeku, akademske godine 1979./1980., na kojoj je i tada mladi docent Vukičević, s tadašnjom prvom generacijom osječkih studenata medicine.

Vukičević i Perić posjetili su i studente fizioterapije u Orahovici, pri čemu je Vukičević pohvalio koncept Medicinskog fakulteta Osijek koji fakuletska znanja i vještine približava studentima i u manjim sredinama, te potom Vikarijat Đakovačke i osječke nadbiskupije, Opću županijsku bolnicu Vukovar i njezin muzej. I.R.G.

Možda ste propustili...

SLJEDEĆEG TJEDNA NASTAVLJAJU SE RADOVI NA IGRALIŠTU OŠ FRANJE KREŽME

Prvo loptobran, onda postavljanje golova

UDRUGA HRVATSKIH STRADALNIKA DOMOVINSKOG RATA “SVETI ROK”

Odali počast i zapalili svijeće za 32 poginula suborca i prijatelja

DJEČJE KAZALIŠTE BRANKA MIHALJEVIĆA

Raspored upisa u DKO studije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OŠTEĆENJA NA NEDAVNO OBNOVLJENOJ FASADI

Završetak obnove bivše Ugo-škole tek nagodinu

2

OD 16. KOLOVOZA FINALNA SNIŽENJA

Najveće gužve "lovaca na popuste" očekuju se u subotu i nedjelju

3

PROJEKT OMILJENOG OSJEČKOG PČELARA IPAK ĆE ZAŽIVJETI?

Stojanović: Želimo da učenici kušaju medeni maslac Milana Kramera

oglas