Mozaik
NAJVIŠE NOMINACIJA ZA GIBONNIJA I OLIVERA

Porin: Osječanka Mia Dimšić nominirana u četiri kategorije
Objavljeno 16. veljače, 2017.

Objavljene su nominacije za 24. Porin, a prema glasovima struke najviše ih osvojio album „Familija“ Olivera i Gibonnija. Od ukupno 12 nominacija, Oliver i Gibonni  kao duo osvojili su njih pet: za album godine, album pop glazbe, najbolju vokalnu suradnju za pjesmu „Sreća“, produkciju i snimku.  U pojedinačnoj je konkurenciji Oliver Dragojević osvojio četiri nominacije za skladbu „Gdje to piše?“, a Gibonni tri za skladbu „Udica“, naravno obije s albuma „Familija“.
Drugi po broju nominacija je Matija Dedić s pet, a jednako toliko je u kategorijama klasične glazbe osvojio i Cantus ansambl za album „Cantus live(s) – 15 godina Cantus ansambla“.  Četiri nominacije za Porina dobila je mlada Osječanka Mia Dimšić. Mia je nominirana za pjesmu godine za „Život nije siv“ , a ista ta pjesma nominirana je za najbolju produkcija i najbolju snimku (Branimir Jovanovac) i najbolji video spot (režija Boris Sekulić).

 

 


Također po četiri nominacije dobili su Detour, Elemental,  Zagrebačka filharmonija i dirigent Pavle Dešpalj te Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a. Riječki rokeri Let 3 imaju tri nominacije, a njihov album „Angela Merkel …“ nominiran je i u kategoriji za album godine, gdje su mu konkurencija Detour, Oliver & Gibonni, Elemental i Sara Renar.  Sara Renar ujedno je osvojila dvije nominacije za album „Tišina“, a isto toliko dobili su Massimo, Igor Geržina, Parni Valjak, Damir Kedžo i Antonela Doko, koja je nominirana i za najbolju žensku vokalnu izvedbu, kao i za najboljeg novog izvođača, gdje joj konkuriraju Mario Petreković i Zrinka Posavec. U kategoriji najboljeg albuma zabavne glazbe nominacije su dobili Tereza Kesovija, Hrvoje Hegedušić i Jelena Rozga, a Jacques Houdek ove je godine nominaciju dobio za najbolji album tamburaške glazbe „Tko je, srce, u te dirn’o?“. Dodjela Porina biti će 17. Ožujka u Splitu. T.Kvorka

Možda ste propustili...

MANIFESTACIJA “DJECA SA SELA U KOLU SU VESELA” U VOĆINU

Održavanje dječje smotre najbolji je način da čuvamo svoju folklornu tradiciju

U IZRAVNOM PRIJENOSU NA HRT-U NASTUPIT ĆE DVADESET IZVOĐAČA

Premijerne izvedbe i jaka konkurencija na 71. Zagrebačkom festivalu

Najčitanije iz rubrike