Crna kronika
MOKRI I SKLISKI KOLNICI

Dvije prometne nesreće kod osječke remize
Objavljeno 17. veljače, 2017.

OSIJEK - U nepunih 12 sati dvije prometne nesreće dogodile su se na istom mjestu, kod osječke remize. U četvrtak oko 8.20 sati policiji je dojavljeno o prometnoj nesreći na raskrižju Svačićeve i Ulice cara Hadrijana. Od siline sudara u automobilu se otvorio zračni jastuk na suvozačevu mjestu. Za sada nije poznato je li u ovom sudaru bilo ozlijeđenih osoba. Nakon policijskog očevida bit će poznati uzroci koji su do nesreće doveli.

Nepunih 12 sati ranije, u srijedu oko 21.50 sati, policiji je dojavljeno o nesreći koja se dogodila tek nekoliko metara bliže remizi, u Ulici cara Hadrijana. Ondje je taksi-vozilo sletjelo s ceste.

- Pedesetsedmogodišnji vozač upravljao je osobnim automobilom od zapada prema istoku. Zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio je nadzor nad vozilom i u bočnom zanošenju sletio s kolnika. Prednjim kotačem udario je u povišeni betonski rubnjak uz južni kolnik. Nakon toga vozilo se nastavilo nekontrolirano kretati u istom smjeru preko pruge, nakon čega je prednjim kotačima udarilo u povišeni rub asfaltiranog nogostupa, a onda i u betonski zid - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Vozaču je policija uručila obavijest o počinjenom prekršaju, a za vrijeme očevida, od 20.50 do 22.05 sati, tramvajski je promet bio u prekidu. U ovoj nesreći nastala je samo materijalna šteta, odnosno nitko nije ozlijeđen. Osječanin koji se zatekao na mjestu nesreće u srijedu navečer kazao nam je da je ispod nadvožnjaka kod remize bilo sklisko.

- Preko dana bilo je dosta toplo, a tlo je ostalo hladno. Nekako u vrijeme kada se nesreća dogodila, kondenzirana para ondje je pala na tlo i pretvorila se u led. Bilo je jako sklisko - kazao nam je 36-godišnjak.

I iz osječke policije upozoravaju vozače da obrate pozornost na uvjete na cesti. Zbog velikih razlika u dnevnim temperaturama kolnici se nerijetko lede, pa postaju vrlo skliski i opasni. Uz to iz policije podsjećaju vozače da očiste led sa svih stakala na svojim vozilima kako bi imali bolju preglednost svega što se oko njih u prometu događa.

Sandra LACIĆ
U 24 SATA - 12 NESREĆA

U 24 sata, od srijede u 7 do četvrtka u 7 sati, na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je dvanaest prometnih nesreća, koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Osam se dogodilo na području Osijeka, a po jedna na područjima Baranje, Donjeg Miholjca, Belišća i Našica.

poledica

OPREZNA VOŽNJA U JUTARNJIM I VEČERNJIM SATIMA

Možda ste propustili...

HITCI SE ČULI NA VIKENDICI KOD OSIJEKA

Uhićen jer mu se za dana pripucalo

NA CESTI ZATEČENO VIŠE PIJANIH VOZAČA

S 2,17 promila zabio se u stup

OBAVLJEN OČEVID

Bager usmrtio građevinara

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi