Regija
UNIŠTENE PROMETNICE U PETRIJEVCIMA

Sastanak zbog uništenih cesta: O odgovornosti - nitko ni riječi
Objavljeno 17. veljače, 2017.

Vezani članci

SASTANAK U OSJEČKOM ŽUC-U

Kako riješiti problem ceste u Petrijevcima?

OSIJEK - Odmah će se pojačati intenzitet sanacije prometnica u Petrijevcima na koje je preusmjeren promet zbog gradnje nadvožnjaka kao dijela koridora 5C, odnosno autoceste Slavonika. Taj intenzitet mora biti jači nego što je novonastala šteta. Sve s ciljem kako bi se do otvaranja ceste osigurali sigurnosni uvjeti za odvijanje prometa - zaključak je to radnog sastanka održanog jučer u Osijeku na kojemu su se okupile sve zainteresirane strane - od Županije, Županijske uprave za ceste, Općine Petrijevci do investitora i izvođača radova.

- Investitor i izvoditelj radova u obvezi su tijekom izvođenja radova učiniti sve da cestu učine sigurnom za promet - rekao je župan Vladimir Šišljagić, a Tihomir Glavaš, direktor Uprave za ceste OBŽ-a, podsjetio je kako je promet na tom dijelu ograničen na 30 kilometara na sat kako bi se spriječile veće štete zbog velike brzine.

Kritike zbog probijanja rokova na toj dionici odnose se na investitora Hrvatske autoceste te izvođača radova Viadukt. Nedeljko Lončarević je u ime HAC-a samo potvrdio kako oni kao investitori podržavaju ovako dogovoren projekt sanacije. Novi datum za otvaranje ceste Osijek - Donji Miholjac je 15. ožujka i izvjesno je, kazao je, da će to ovaj put biti ispunjeno. Potvrdio je to i Karlo Nadaždi, iz Osijek-Koteksa (tvrtke podizvođača radova), koji je naglasio kako je gradnja nadvožnjaka (zbog kojeg se preusmjeravao promet) u završnoj fazi.

A prema potpisanim ugovornim obvezama jasno je kako je investitor dužan popraviti štetu nastalu u vrijeme preusmjeravanja prometa. Inače, rok za dovršetak cijele dionice Slavonike, od naplatnih kućica Josipovac do mosta preko Drave, sredina je lipnja.

Dario KUŠTRO
ZA ŠTETU ZVATI GRAĐEVINSKU INSPEKCIJU

Petrijevčani koji sumnjaju da su oštećenja na njihovim kućama nastala kao posljedica pojačanog prometa trebali bi kontaktirati građevinsku inspekciju. “No do sada nismo dobili ni jedan pisani zahtjev za naknadu eventualne štete”, izjavio je Ivo Zelić, načelnik Općine Petrijevci.

Slavonika

ROK ZA GRADNJU DIONICE SREDINA JE LIPNJA

Možda ste propustili...

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli

BRINUT ĆE SE O 36 STARIJIH OSOBA

Ugovori o radu i bicikli za 6 žena

Najčitanije iz rubrike