Regija
OKRUGLI STOL

Razvoj poduzetničke infrastrukture
Objavljeno 17. veljače, 2017.

VINKOVCI

Od kolovoza 2016. godine Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast provodi projekt na temelju ugovora o tehničkoj pomoći s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU-a. Njime je dobila sredstva da kao regionalni koordinator razvija mreže podrške potencijalnim prijaviteljima i korisnicima EU fondova iz redova javnopravnih tijela, među kojima su jedinice lokalne samouprave i poduzetničke potporne institucije u njihovom vlasništvu. Za predstavnike gradova i općina te razvojnih agencija, poduzetničkih inkubatora i tehnoloških centara s područja županije kao aktivnost u okviru projekta, u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta, organiziran je Okrugli stol “Razvoj poduzetničke infrastrukture”.

U ime organizatora pozdravnu riječ uputio je Ilija Cota, direktor Hrasta, a nazočnima su se obratili i župan Božo Galić te državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić.

- Razgovaralo se o prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o unaprjeđenju poduzetničke infrastrukture, ponajprije mogućnost darivanja državne imovine za gradnju poduzetničkih zona te mogućnostima koje se otvaraju kroz strukturne fondove EU-a za opremanje poduzetničkih potpornih institucija, gradnju poduzetničkih inkubatora, opremanje ili proširenje postojećih poduzetničkih zona, razvoj centara kompetencija - rekao je Antonić.

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Vinkovaca Vedran Čuljak osvrnuo se na popunjenost poduzetničke zone u Vinkovcima.

- Kada se gleda prosjek, popunjenost poduzetničkih zona je 60 posto. Međutim, pojedinačno gledano poduzetničke zone Zalužje i Jošine imaju popunjenost gotovo 100 posto i Gradu je svakako cilj proširenje ovih zona - istaknuo je Čuljak.

Župan Galić rekao je kako je gospodarstvo prošle godine bilo u blagom porastu, no ove godine očekuje se veći rast gospodarstva uz projekte.

- Strateški projekti na području županije su u dijelu poljoprivrede, razvoj agrocentara, stvaranje centara za kompetenciju poljoprivrede, kao i u drvnom sektoru, te poduzetništvu i obrtu u cjelini - rekao je Galić.

Prema riječima Gorana Koprivnjaka, voditelja odjela za razvoj poduzetništva i privlačenje investicija iz Hrasta, na području županije postoji deset izgrađenih i komunalno opremljenih poduzetničkih zona u kojima je uposleno oko 350 osoba, a uloženo je oko 70 milijuna kuna.M.Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana