Sport
WENGERU VEĆ TRAŽE NASLJEDNIKA

Kandidati za klupu Arsenala: Allegri, Jardim, Tuchel, Vieira...
Objavljeno 16. veljače, 2017.

Bijes i gnjev. Najbolji su opisi stanja Arsenalovih navijača nakon uvjerljivog poraza u osmini finala Lige prvaka na Allianz Areni od Bayerna. Bavarci su slavili s 5:1, što je izazvalo salve uvreda i kritika na račun trenera “topnika” Arsenea Wengera. Bez “kočnice” bile su klupske legende, Martine Keown poručio je kako bi Arsene Wenger trebao razmisliti o svojoj budućnosti na klupi Arsenala. Ian Wright na Twitteru je napisao: Mi smo je... poklani. Ne želim ovo više gledati.

Čini se kako se s Wrightom slaže velik dio navijača “topnika”. Naime, Emirates je za uzvratni susret s Bayernom bio ranije rasprodan. Samo nekoliko trenutaka nakon završetka susreta započelo je masovno otkazivanje rezerviranih ulaznica na koje imaju prvenstveno pravo klupski članovi i pretplatnici. Do kraja večeri “otkazivanje” je poprimilo goleme razmjere. Tako, ako vas put slučajno namjeri 7. ožujka u London, sigurno ćete naći ulaznicu za susret osmine finala Lige prvaka između Arsenala i Bayerna.

Nakon Arsenalova “horora” mediji već počinju tražiti Wengerova nasljednika. Prekipjelo je svima, više nemaju strpljenja s čovjekom koji na klupi Arsenala sjedi već više od 20 godina. Tako se kao mogući nasljednik spominje trener Juventusa Massimiliano Allegri, menadžer Monaca Leonardo Jardim (u Monacu je prije dolaska u Arsenal menadžer bio i Wenger, nap.a), treneri Bayer Leverkusena i Borussije Dortmund Roger Schmidt i Thomas Tuchel, a navijači zazivaju i klupsku legendu Patricka Vieiru, koji je trener MLS momčadi New York City, filijali Manchester Cityja, gdje je Vieira radio s njihovom mladom momčadi. Zanimljivo, Arsene Wenger nije se pokušao braniti od napada.

- Ne mogu se niti se želim opravdati. Želim dati objašnjenje. Večeras nam je sve krenulo krivo - rekao je Wenger, kojem inače ugovor s Arsenalom završava na ljeto.Krešimir LACKOVIĆ

Rezultati

Real Madrid - Napoli 3:1 (Benzema 19, Kroos 49, Casemiro 53 / Insigne 8)

Bayern - Arsenal 5:1 (Robben 11, Lewandowski 53, Alcantara 56. i 63., Müller 89 /Sanchez 30.)

HRVATI U LIGI PRVAKA

Luka Modrić (Real) - odigrao cijelu utakmicu za Real

Mateo Kovačić (Real) - ostao na klupi

Marko Rog (Napoli) - nije bio ni na klupi

Ivan Strinić (Napoli) - nije bio ni na klupi

Možda ste propustili...

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

FESTIVAL PLIVANJA U ZAGREBU

Josić kući donijela komplet medalja

MOK MURSA OSIJEK UOČI ZAVRŠNICE SEZONE

Prekid suradnje s Bratićem, Bogdanović vodi momčad

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana