TvObzor
LARA ANTIĆ, BANG BANG

Svaka naša pjesma ima veze sa stvarnim životom
Objavljeno 17. veljače, 2017.

Jedan od naših vodećih pop/rock-sastava, sjajni Bang Bang, nedavno je predstavio novu pjesmu i videospot “Pijani i zaljubljeni”, koju su izveli na Zagrebačkom festivalu, što je i bio povod našem razgovoru s pjevačicom Larom Antić.

Otkud inspiracija za stihove “Pijani i zaljubljeni”, koliko imaju veze sa stvarnim životom?

- Svaka pjesma Bang Banga ima veze sa stvarnim životom. U tome je i najveća spretnost autora, zarobiti neki trenutak, emociju, događaj u neki stih. Ova donosi priču s jednog tuluma na kojem se dogodila ljubav. Vjerujem da smo takve tulume svi imali. Možda na kraju shvatimo da ta osoba nije najidealnija za nas, ali u tom trenutku smo pijani i zaljubljeni, ili pijani od ljubavi.

Veliki užitak i izazov

Bang Bang imao je iznimno uspješnu 2016. godinu. Što ju je obilježilo?

- Prošla godina za Bang Bang bila je i više nego produktivna. Objavili smo tri singla i osvojili drugu nagradu žirija na Šibenskoj šansoni s pjesmom “Prijezir”. Bend se na čelu s Hrvojem Prskalom kao kompozitorom prvi put okušao i u stvaranju glazbe za film “ZG80”. Za sve nas to je bio veliki užitak, ali i izazov. Film je smješten u osamdesete godine pa je i glazba trebala stilom odgovarati tom vremenu. Ima tu raznih žanrova i stilova; od staroga rocka, dance-hitova pa do narodnjaka. Najteži zadatak imao je Hrvoje koji je to sve trebao glazbeno osmisliti. Tek na kraju dolazi bend koji to dorađuje i snima. Snimili smo 14 skladbi za film i jako smo ponosni kako je to ispalo, a i reakcija publike to potvrđuje. Čuli smo da se ljudi često raspitaju tko pjeva pjesme u filmu. Mislim da nam je to najveći kompliment.

U prvom tjednu Nove godine snimili ste i videospot, a s obzirom na naslov pjesme sigurni smo da je suvišno pitati kako ste se zabavljali u pauzama snimanja. Ipak, moramo pitati.

- I na ovom spotu nastavili smo suradnju s našim dragim prijateljima Ljubom Zdjelarevićem i Raulom Brzićem. Točnije, ovo je peti spot na kojem surađujemo i oni su ti koji najviše brinu o vizualnom identitetu naših spotova. Spot “Pijani i zaljubljeni” bio je najnaporniji što se snimanja tiče. Zahvaljujući dobroj i rasplesanoj ekipi plesne udruge “Back to swing”, koju smo angažirali za spot, tih deset sati brzo je prošlo. Bang Bang je pred sebe za ovu godinu stavio mnoge zadatke, a jedan od njih tiče se i glazbenih spotova. Želja nam je da su pjesme koje radimo tematski povezane videospotovima. Novi uradak nastavak je priče spota “Stranci” i ideja je da svaki sljedeći bude nastavak onog prethodnog. Ovaj koncept dat će novom albumu, osim audioidentiteta, i onaj vizualni – filmski.

Dug i težak proces

Već nekoliko mjeseci radite na novom albumu. U kojoj je trenutačno fazi i što pripremate fanovima?

- Dug je to i težak proces stvaranja albuma. Divim se Hrvoju i njegovoj muzikalnosti i spretnosti što se pisanja pjesama tiče. Voljela bih kad bih se i ja tako mogla izraziti. Do sada sve što sam pisala i pokušavala uglazbiti nisam doživjela kao neki uspjeh, a još manje kao nešto što bih podijelila s ostalima. Većina pjesama je tu. Sada kreće njihovo brušenje na probama, aranžiranje, mijenjanje i na kraju snimanje. Malo ćemo se odmaknuti od prvog albuma “Bez obzira na sve” i ubaciti neke nove elemente, ali i dalje je to taj retroblues-zvuk. Možda s malo više rocka i bluesa. Što se iznenađenja tiče, bit će ih, ali za sada o njima ne smijemo govoriti.

Nastupili ste i na 64. Zagrebačkom festivalu. Kakvi su vam prvi dojmovi nakon što ste sišli s pozornice?

- Prije dvije godine prvi put smo sudjelovali na Zagrebačkom festivalu s pjesmom “Imam” i tada smo osjećali veliku tremu i odgovornost, jer smo nastupali prvi. Ove godine stres je bio mnogo manji, ali i dalje se među izvođačima osjećala ona pozitivna trema i iščekivanje. Atmosfera festivala bila je odlična. Zagrebački festival dio je glazbene tradicije mnogih generacija. Nadamo se da je i Bang Bang sa svojim nastupima postao dio te tradicije.

Kakve još aktivnosti bend planira u dogledno vrijeme?

- Prije samog albuma, koji planiramo izdati krajem 2017. godine, iznenadit ćemo vas još nekim singlovima i suradnjama. Imamo veliku želju napraviti i veći koncert u Zagrebu i na neki način zaokružiti petu godinu postojanja Bang Banga.

Nasmijani i zbunjeni

Krajem listopada udali ste se za jednog od bangbangovaca, Hrvoja Prskala. Koji su vam se trenutci iz tog dana posebno urezali u pamćenje?

- Jedina naša želja bila je da taj dan bude što je više moguće opušten i za nas i za sve naše najbliže. Tako je i bilo. Uživali smo u toplom danu, društvu prijatelja i najmilijih. Slika koja mi je nekako najviše ostala u sjećanju Hrvojev je izraz lica kad me je prvi put vidio u haljini ispred vijećnice. Stalno smo se smijali i bili smo malo zbunjeni. Zahvaljujući prijateljima i mobitelima postoji snimka vjenčanja pa je često znam pogledati da se prisjetim nekih detalja i reakcija. Bio je to jedan lijep dan.

Kako ste se proveli na medenom mjesecu u Londonu?

- London nas je oduševio. Meni to nije bilo prvi put, ali na ovom putovanju prohodali smo ga uzduž i poprijeko. Putovali smo s Hrvojevim bratom Davorom i njegovom ženom Biankom, koja je bila organizator puta. Nas dvije odgledale smo dva predivna mjuzikla “Wicked” i “Aladin”, što je bila moja velika želja, a dečki su otkrivali pubove s blues-bendovima i glazbene dućane. Voljela bih opet otići u London. Mislim da još mnogo toga treba otkriti i odgledati.

Vas dvoje zajedno ste već više od pet godina. Kako ste se upoznali? Koje su Hrvojeve kvalitete i čime vas osvaja, tako da ste odmah znali da je onaj pravi?

- Hrvoje i ja upoznali smo se prije 12 godina preko zajedničkih prijatelja, također glazbenika. U početku smo samo poslovno surađivali. Hrvoje ima glazbeni studio pa kad bi mu zatrebali prateći vokali često bi pozvao mene. Uvijek je tu postojala neka simpatija, ali o njoj nismo pričali. Sve do 2011. godine. Naša veza temelji se na tom dugogodišnjem prijateljstvu, a onda se iz toga dogodila ljubav. Bend je došao tek godinu dana kasnije. Hrvoje je muškarac kojeg rijetko možete vidjeti ozbiljnog ili zabrinutog. Uvijek je nasmijan i dobro raspoložen i to me je u početku prvo privuklo. Volim provoditi vrijeme s njim, stvarati pjesme, gledati njega kako stvara. U svemu tome mogu biti ono što jesam i zato je on onaj pravi za mene.

Razgovarao: Adrian ANDREJEK
NOVINARSTVO

Završili ste novinarstvo na FPZG-u. Jeste li još uvijek imalo zainteresirani za novinarstvo i vidite li se u tom zanimanju u budućnosti?

- Nakon fakulteta pisala sam za portale, časopise i jedno vrijeme radila kao novinar na televiziji. Srećom, vješto sam izbjegavala susrete s politikom i pisala samo o glazbi i kazalištu. Toj vrsti novinarstva uvijek bih se vratila. Voljela bih se možda jednog dana okušati i u nekim emisijama, ali za sada sam posvećena glazbi i bendu.

Možda ste propustili...

U KINIMA DILJEM HRVATSKE ZAIGRAO JE HOROR “ABIGAIL”

Otkačena zabava puna krvave akcije

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

BRITANSKI DOKUMENTARNI FILM

Pokaži mi sliku: Priča o Jimu Marshallu

Najčitanije iz rubrike