Mozaik
“ZLATNI LANČIĆ OD BIŽUTERIJE”

Dobar glumac od svake nezgode napravi zgodu
Objavljeno 16. veljače, 2017.

Vezani članci

ANDRIJA MILOŠEVIĆ 14. VELJAČE U OSJEČKOM HNK

Na sceni sam 22 godine i još me nije napustilo uzbuđenje prije nastupa

Usporedno sa snimanjem sada već i u nas popularne televizijske serije “Andrija i Anđelka”, muški dio tandema, 39-godišnji crnogorski glumac Andrija Milošević, počeo je pripremati i komediju “Zlatni lančić od bižuterije”.

S obzirom na to da televizija ipak u kratkom vremenu dođe do većeg broja publike, serija je 'pogurala' i predstavu i donijela joj uistinu planetaran uspjeh. Naime, u dvije je godine simpatični kazališni glumac predstavu izveo oko 130 puta, i to na svim meridijanima i paralelama. Mnoštvo ga je publike u Hrvatskoj gledalo prošlog ljeta, a na Valentinovo ga je - zahvaljujući osječkom HNK-u - odgledalo i 800-tinjak Slavonaca, u sklopu programa “Kazalište voli urbano”. Uklopi li mu se to u itinerar, Andrija bi Milošević - ili Konstantin/Lale - mogao ovdašnju publiku nasmijati i u ožujku. Karte su za obje izvedbe planule u nekoliko dana, a kada i usmena predaja odradi svoje, može se očekivati da će i ožujsko gostovanje (bude li ga!?) doživjeti istu sudbinu.

Uglavnom, mlada publika u gledalištu smijala se već od prve pojave Andrije na sceni, prije nego što li je i progovorio, a on je svaku novonastalu situaciju okrenuo u svoju korist: bilo da su ga na početku s “ajde” požurivali da počne, ili je s galerije (gdje su se plaćale i stajaće karte!) dopirao glasan smijeh, a bilo je i onih koji su usred predstave morali na toalet. To nije prošlo nezapaženo! Ni od publike, ni od Andrije. Nizao je Milošević doskočice, neke poznate, neke baš i ne. Ma što mislili o ovakvom tipu predstave i je li joj mjesto u nacionalnom kazalištu, svi koji su se te večeri zatekli na dobro nam poznatoj adresi u Županijskoj ulici nasmijali su se. Više od nekoliko puta. Ono što se Andriji Miloševiću ne može osporiti je da je profesionalac, s 22 godine dugim stažem na kazališnim daskama, a to se vidi i iz njegova nastupa, ali i već spomenutog iskorištavanja neponovljivih i nerežiranih zgoda i nezgoda.

Nije ovo predstava koja se može usporediti s primjerice onima što nam je u više navrata izvodio Zijah Sokolović ili Rakan Rushaidat, ali i ne cilja istu publiku, tj., bolje rečeno, i ne prikazuje se lažno. Stoga savjet onima koji su htjeli, a nisu uspjeli pogledati ženskoj publici omiljenog Anđelkinog Andriju uživo - želite li se 60-ak minuta opustiti, ne propustite ga dođe li u ožujku. Ako ništa drugo, imat ćete referentnu točku za usporedbu s predstavama istog ili sličnog profila.

Narcisa VEKIĆ
PLESANJAK UZ KITA KARSONA

Prvih deset godina postojanja i sviranja u svečanom je foajeu te večeri obilježio osječki rock-band Kit Karson. Iako je na dvije izvedbe predstave kroz kazalište prošlo više od 800 gledatelja, na plesnjaku ih je bilo oko 150, što je brojka kojom su organizatori više nego zadovoljni jer odaziv je dosadašnjih godina bio daleko slabiji. Plesalo se do ponoći, a bend je svojoj osječkoj publici predstavio svoje hitove, među kojima je svakako najpoznatiji “Ja sam ovdje kralj”. Svoj doprinos dobrom i rasplesanom raspoloženju svakako su dali i članovi plesnog kluba Kick.

Kako doznajemo od Dine Begović, voditeljice propagande i prodaje, na koncertu su ostala uglavnom poznata lica, tj. publika koja i inače dolazi na predstave, dok su na predstavi bila “neka nova lica”, što je kazalištu i cilj: privući nove gledatelje.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MANUELA ZETOVIĆ RIMAC IZ BUDROVACA

Dvojnica sam Lady
Diane, i to ne samo izgledom

2

EDO MAAJKA NA OSJEČKOM LJETU MLADIH

Uvijek mi je bilo drago doći u Osijek jer i ja sam iz ravnice

3

POPRATNI PROGRAM 27. DANI HRVATSKOG FILMA

Nogomet, nauljeni hrvači, crtani junaci i vizualna lektira