Crna kronika
PANIKA RODITELJA U POŽEGI

Sumnjive osobe u bijelom kombiju prate djecu oko škola?
Objavljeno 15. veljače, 2017.
Prema dostupnim informacijama riječ je o vozilu stranih registracija

POŽEGA - Nakon što se u medijima proširila priča o neznancima koji u bijelom kombiju, stranih registracija, voze oko škola u Požegi i prate djecu, o tom se slučaju oglasila i policija.

- Zbog većeg broja upita i napisa medija o bijelom kombiju koji na ulici poziva i pokušava oteti djecu, obavještavamo građane da policijski službenici provjeravaju svaku zaprimljenu dojavu i slične informacije. Napominjemo da smo u ponedjeljak, 13. veljače zaprimili jednu dojavu navedenog sadržaja te da provjerom i obilaskom uže i šire zone mjesta iz dojave, policijski službenici nisu zatekli bilo kakvo sumnjivo vozilo ni osobe. Unatoč tome, policajci i dalje preventivno pojačano obilaze mjesta (škole, vrtiće, igrališta) gdje se kreću ili zadržavaju djeca - doznajemo od Ivane Radić, glasnogovornice Policijske uprave požeško-slavonske.

Iz policije ističu kako se ovakve informacije o sumnjivom kombiju javljaju periodično, ali do sada nikad nisu bile utemeljene te stoga nema potrebe za širenjem panike i nepotrebne uznemirenosti u javnosti.

- Isto tako savjetujemo da u slučaju potrebe i zapažanja bilo kakvih sumnjivih osoba ili vozila, građani dojave policiji na 192 i zatraže intervenciju policijskih službenika koji će izići na mjesto dojave i utvrditi činjenično stanje - pozvala je glasnogovornica.

Kako je u ponedjeljak naveo požeški portal Pozega.eu, još prošlog tjedna dva muškarca izišla su iz kombija i pratila dijete koje se spasilo bijegom u svoju zgradu. No, navodi se i da je u ponedjeljak jedan građanin isti bijeli kombi vidio u ranim poslijepodnevnim satima na parkiralištu kod Katoličke škole. Ovaj građanin čak je opisao dvojicu muškaraca koji su bili u kombiju kao osobe u dobi između 40 i 50 godina, od kojih jedan ima brkove. Navodno su se, kada su primijetili da ih građanin promatra, odvezli, a cijelo vrijeme kombi je bio upaljen.

Sandra LACIĆ
ISTA PRIČA I 2015.

Priče o bijelom kombiju i osobama koje se voze njime i otimaju djecu nisu novost u Slavoniji. Ista priča napravila je paniku na brodskom području 2015. godine kada je policija, nakon provedene istrage, utvrdila da je riječ bila o dezinformaciji.

istraga traje

POLICIJA DOBILA DOJAVU, ALI KOMBIJA NEMA

Najčitanije iz rubrike