Autoglas
CITROËN C-AIRCROSS CONCEPT

Citroënov pohod na SUV tržište
Objavljeno 14. veljače, 2017.

Citroën je predstavio C-Aircross Concept. Citroën tako nastavlja pohod na segment SUV-a, započet automobilom Aircross Concept. Njegov jedinstveni identitet temelji se na stavu novog C3, prilagođenom novom segmentu.

C-Aircross Concept krasi jedinstven oblik. Modernu karoseriju čine veliki oblici u kontrastu sa snažnim grafičkim elementima žarkih boja. Vrata C-Aircross Concepta otvaraju se u suprotnim smjerovima. U unutrašnjosti nudi veliku količinu prostora, široka prošivena sjedala i, zahvaljujući panoramskom staklenom krovu, mnogo svjetlosti. U unutrašnjosti se mogu vidjeti temelji programa Citroën Advanced Comfort. Tehnologija je u službi jednostavnije uporabe: head-up zaslon u boji, umetak koji se nastavlja na instrumentnu ploču, upravljač s jednim krakom s pojednostavljenim komandama, kamera za vožnju unatrag i bežični indukcijski punjač za pametne telefone.

Kabina je opremljena najnaprednijom tehnologijom. Za jednostavniju vožnju, komande na upravljaču su intuitivne, a korisne informacije o vožnji prikazuju se izravno u vozačevu vidnom polju. Citroën C-Aircross Concept dodatno unaprjeđuje funkcije head-up prikaza i naprednu funkciju prikaza prostora iza vozila. Dvije bočne kamere preuzimaju ulogu tradicionalnih vanjskih osvrtnih zrcala. Slike se prikazuju na zaslonu umjesto unutarnjeg osvrtnog zrcala. Za optimalan pregled situacije iza vozila, koncept je opremljen i stražnjom kamerom smještenom u središtu krovnog spojlera.

Osmišljen kako bi poboljšao vozna svojstva, sustav Grip Control donosi ovom automobilu istinsku udobnost, neovisno o terenu. To je prava prednost ovog ambicioznog SUV-a namijenjenog za odmor i slobodno vrijeme. C-Aircross Concept bit će izložen na izložbenom prostoru Citroëna na Ženevskom salonu automobila u ožujku.

Milan BUGARIĆ
MULTIMEDIJA ZA SVE PUTNIKE

Vozači i putnici C-Aircross Concepta imaju pristup širokoj paleti funkcija putem 12-inčnog središnjeg dodirnog zaslona. Smješten je u samom središtu kontrolnog centra automobila, pa svima omogućuje pristup podacima o putovanju s pomoću povezanog 3D navigacijskog sustava s prepoznavanjem glasovnih naredbi, Citroën Connect Nav. Osim toga, svaki putnik može odabrati glazbu za sebe, ili pogledati svoj omiljeni film.