Sport
NAJTEŽI TEST OSIJEKA

Bijelo-plavi remizirali sa Spartakom
Objavljeno 10. veljače, 2017.

Vezani članci

TURNIR U NOGOPIKADU

Pobijedila ekipa Pušić, Mioč, Leko i Vučko

Nogometaši Osijeka svoj su najjači test na pripremama u Španjolskoj odigrali na zanimljvom mjestu. Gradski stadion u La Linei nalazi se na samoj granici s Gibraltarom, točno podno gibraltarske stijene. Susretu je nazočio i izbornik reprezentacije Rusije Stanislav Čerčesov koji je došao pogledati u kakvom su stanju petorica njegovih kandidata koji igraju u redovima Spartaka.

Od početka se vidjelo kako će to biti okršaj koji će više izledati kao onaj za bodove negoli prijateljski. Igralo se čvrsto i vrlo disciplinirano s obje strane, a prva ozbiljnija prijetnja za vratare došla je u 15. minuti kada je Nizozemac Promes dobro uzdrmao gredu Osijekovih vrata iz slobodnog udarca s 25 metara. Rusi su imali terensku incijativu, ali nisu iz nje stvarali nikakve probleme obrani Osijeka. Ipak, u završnici prvog dijela stvorio je Spartak priliku za pogodak kada je Melgarejo bio u dobroj poziciji, no njegov udarac s desetak metara uspio u blokirati Barać požrtvovnim padom u noge.

Odmah u početku drugog poluvremena, u 48. minuti, Osječanima se opet potkrala ničim izazvana pogreška. Na dugu loptu Lukić je loše reagirao glavom i praktički je spustio Promesu u noge, a Nizozemac takve poklone rado pretvara u pogotke. Iz okreta je pogodio donji desni kut nemoćnog Mikulića – 1:0. Osijek je u 53. minuti izveo brzu akciju kada je Lesjak presjekao loptu na sredini terena, proigrao Ejupija, a ovaj je odigrao Mioča koji je imao prostora, tukao je s 20-ak metara, ali nije pogodio cilj. U 58. minuti bijelo-plavi uputili su prvi udarac u okvir vrata. Učinio je to Ejupi kada je nakon ubačaja Lope iz kuta pucao glavom, ali izravno u Selihova. Nešto slično dogodilo se i u 62. minuti nakon što je Barišić probio lijevu stranu, ubacio za Mioča, a on pucao glavom, ali nije to bio ni dovoljno jak, ni precizan udarac kako bi ruskom vrataru donio probleme. Osječani su općenito nakon primljenog pogotka zaigrali hrabrije nego u prvom dijelu susreta, pa nije ni čudno što su imali prilike za pogotke. Nova je stigla u 67. minuti kada je s ruba kaznenog prostora dobro potegnuo Lopa, a loptu koja je išla pod gredu Selihov je bio prisiljen izbaciti u korner. Napori Osječana da dođu do izjednačenja isplatili su se dvije minute prije kraja kada je Lopa iz slobodnog udarca s lijevog "špica" kaznenog prostora na spavanju uhvatio Selihova i pogodio njegov bliži kut – 1:1. Bio je to čisti poklon ruskog vratara. Do kraja Mikulić je spašavao ispred Kombarova koji je pucao glavom, ali je vratar Osijeka obranio tešku situaciju. Osijek je ostavio solidan dojam u nastavku susreta pa je zasluženo zabilježio još jedan dobar rezultat jer Spartak je ipak vodeća momčad prvenstva Rusije.D.Keler

SPARTAK 1(0)
OSIJEK 1(0)

LA LINEA – Gradski stadion. Gledatelja: 150. Sudac: Ambraham Hernandez Maestre (San Lucar Barrameda). Strijelci: 1:0 Promes (48), 1:1 Lopa (88).

SPARTAK: Selihov, Kutepov, Bocchetti, Mauricio, Dzhikiia, Glušakov, Leontiev, Ananidze, Melgarejo, Promes, Ze Luis. Još su igrali: Ješčenko, Kombarov, Fernando, Zuev. Davidov, Komuka.

OSIJEK: Mikulić, Pušić, Lukić, Barać, Barišić, Lesjak, Mioč, Škorić (od 72. Petrović), Lopa, Boban (od 80. Grgić), Ejupi (od 80. Perošević).

Najčitanije iz rubrike