Osijek
56. OBLJETNICA FILOZOFSKOG FAKULTETA OSIJEK

Dekanica Farkaš: Od jeseni kreće studij sociologije
Objavljeno 11. veljače, 2017.

Prigodom 56. godišnjice djelovanja Filozofskog fakulteta Osijek jučer je održana svečana sjednica Fakultetskog vijeća. Prof. dr. sc. Loretana Farkaš, dekanica Fakulteta, održala je govor o djelovanju Fakulteta u protekloj, 2015./2016., akademskoj godini.

Podsjetila je na jedan od najsjajnih trenutaka Fakulteta u protekloj akademskoj godini, kada je kao prvi fakultet u Hrvatskoj iz područja humanističkih znanosti dobio Certifikat za učinkovit, razvijen i funkcionalno ustrojen sustav osiguravanja kvalitete. Dekanica je ovom svečanom prigodom najavila upise na novi dvopredmetni studij sociologije ove jeseni. Otkrila je da će studij imati 30 polaznika te da će se moći kombinirati sa svim dvopredmetnim studijskim programima Fakulteta. Potom je svečano uručila zahvalnice umirovljenim nastavnicima i djelatnicima, koji su u akademskoj godini 2015./2016. završili rad na Fakultetu. Zahvalnice su primili prof. dr. sc. Nada Babić, prof. dr. sc. Tomislav Talanga i Ljiljana Kolarić, ekonomistica.

Potom je dekanica Fakulteta uručila posebno priznanje dr. sc. Vesni Dodiković Jurković za dobru suradnju i partnerski odnos između Agencije za znanost i visoko obrazovanje Republike Hrvatske i Filozofskog fakulteta Osijek. Godišnja nagrada za znanstveni rad iz područja humanističkih znanosti dodijeljena je prof. dr. sc. Branimiru Belaju i doc. dr. sc. Goranu Tanackoviću Faletaru. Iz područja društvenih znanosti nagrada za znanstveni rad uručena je doc. dr. sc. Ivani Marčinko. Nagradu za nastavni rad primile su prof. dr. sc. Milica Lukić i izv. prof. dr. sc. Sanja Runtić. Nagrada za stručni rad nastavnicima i suradnicima dodijeljena je dr. sc. Tomislavu Jakopecu. Potom su dodijeljene dekanove nagrade i pohvale studentima za 2015./2016. akademsku godinu. Dekanovu nagradu, koja se sastoji od povelje i novčanog iznosa od tisuću kuna, primili su: Tamara Mazur, za prosjek ocjena 4,805; Barbara Žuro, za prosjek ocjena 4,742; Martina Vujnović, za prosjek ocjena 5,0; Katarina Dominković, za prosjek ocjena 5,0. Pohvale za uspješnost u studiranju po godinama primili su: Andrej Vlahušić, Barbara Žuro, Katarina Dominković, Mirjana Marković i Martina Vujnović. Pohvale za izvanastavne aktivnosti primili su: Mia Filipo, Miroslav Kujundžić i Ivona Palko. Svečana sjednica završila je nastupom osječkog vokalnog sastava Akvarel. J. Pejaković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike