Ekonomija
SVE ŠTO PROIZVEDU IZVOZE

Austrijski investitor otvorio tvrtku u Vukovaru - plaće radnika iznose 1000 eura
Objavljeno 11. veljače, 2017.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima posjetio je tvrtku „Metal produkt d.o.o.“ koja je početkom ove godine započela proizvodnu djelatnost u hali Poslovno-inovacijskog centra BIC – Vukovar.

Tvrtka je osnovana 2016. godine i započela je s radom u Nijemcima, no direktor tvrtke Ivan Džigumović je, kako je rekao, zbog širenja posla došao u Vukovar gdje je „zadovoljan pogodnostima“.

Džigumović inače, živi u Beču gdje također ima proizvodni pogon i zapošljava više osoba.

– Četiri sam mjeseca tražio po cijeloj Hrvatskoj gdje bih preselio tvrtku, no ništa mi nije odgovaralo. Nigdje nisam dobio uvjete za rad kakve sam dobio u Vukovaru. Želio sam investirati i raditi u Hrvatskoj, ali sam skoro odustao i vratio se u Austriju. Preporučen mi je Vukovar i već nakon prvog razgovora s gradonačelnikom Ivanom Penavom sve smo dogovorili, a administrativni dio bio je riješen već sljedećeg dana i pogon sam preselio u roku sljedeća dva tjedna. Iznenadila me dobrodošlica i brzina kojom su se stvari odvijale – rekao je Džigumović.

U njegovoj tvrtki trenutno radi pet djelatnika, no plan je povećanja broja zaposlenih na 20-ak. Jedan od planova Džigumovića je i da cjelokupnu proizvodnju iz Austrije preseli u Vukovar.

„Metal produkt d.o.o.“ se inače, bavi proizvodnjom metalnih konstrukcija koje se ugrađuju u konstrukcije na stambeno-poslovnim zgradama, dizala, izradu balkona i drugih proizvoda od metala. Rečeno je i kako plaće radnika iznose oko 1.000 eura, uz dodatno plaćene prekovremene sate, a sva proizvodnja namijenjena je izvozu.

– U Vukovaru smo stvorili najpogodniju poduzetničku klimu u Republici Hrvatskoj što dokazuju i mnogobrojne tvrtke u proizvodnji, kao što su Yasenka, Gumix Elastor, Aktiv obuća, Smiljanić, CNT Biuk i Metal Produkt, a koje su u protekle dvije godine našle svoje sjedište u Vukovaru – rekao je tom prilikom gradonačelnik Penava podsjećajući i na pogodnosti koje nudi Vukovar, a koje se odnose na povoljan najam poslovnih prostora, povrat 50 posto doprinosa na plaće....

– Gradska uprava postavila se kao servis poduzetniku u svakom pogledu. I dalje smo na raspolaganju za sve potrebe – rekao je Penava.

Sanja BUTIGAN

Jedan od planova Džigumovića je i da cjelokupnu proizvodnju iz Austrije preseli u Vukovar

Možda ste propustili...

MOGUĆNOST KARIJERE ZA VIŠE OD 500 ZAPOSLENIKA

RÜBSAM Fachkräfte nudi prave mogućnosti karijere diljem Njemačke

KRIZA U POSLOVANJU DODATNO SE PRODUBILA, U SVIM SEGMENTIMA

Njemački proizvođač baterija u problemima

OD POČETKA TRAVNJA DO KRAJA LISTOPADA PLANIRANO OKO 758.000 LETOVA

Španjolski avioprijevoznici povećavaju kapacitete

Najčitanije iz rubrike