Učionica
NASTAVLJENA INTENZIVNA SURADNJA FERIT-A OSIJEK I INSTITUTA RT-RK OSIJEK

Stipendiraju studente, surađuju u nastavi i provode zajedničke projekte
Objavljeno 10. veljače, 2017.

Intenzivna suradnja Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) Osijek i tvrtke Institut RT-RK d.o.o. Osijek nastavljena je i tijekom protekle, akademske 2015/2016. godine.

Suradnja se odvijala na više polja - stipendiranje studenata, izrada diplomskih radova, prijava zajedničkih projekata, suradnja u nastavi i drugo. U navedenoj akademskoj godini Institut RT-RK Osijek stipendirao je ukupno 38 studenata FERIT-a (18 studenata druge godine diplomskih studija i 20 studenata prve godine diplomskih studija). Za vrijeme stipendiranja studenti druge godine diplomskih studija radili su na stručnom usavršavanju i podizanju vlastitih kompetencija, sudjelujući na internim projektima tvrtke. Za vrijeme svojeg boravka u tvrtki, pod vodstvom mentora s FERIT-a i stručnih osoba s praktičnim znanjima iz tvrtke, navedeni studenti izradili su 18 diplomskih radova visoke kvalitete. Danas su svih tih 18 magistara inženjera zaposleni u Institutu RT-RK Osijek. Ovaj oblik suradnje nastavljen je i u akademskoj 2016/2017. gdje trenutno tvrtka Institut RT-RK Osijek stipendira 35 studenata (15 studenata druge godine diplomskih studija i 20 studenata prve godine diplomskih studija).

Suradnja je u akademskoj 2015/2016. godini nastavljena i kroz sudjelovanje međunarodno priznatih i iskusnih stručnjaka (profesora, docenata i inženjera) iz tvrtki Institut RT-RK Osijek i Institut RT-RK Novi Sad u samoj nastavi. Spomenuti stručnjaci održali su nekoliko zanimljivih predavanja i sudjelovali u izvođenju vježbi na određenom broju kolegija, a sve kako bi osuvremenili nastavni sadržaj i pružili studentima FERIT-a uvid u stvari koje su trenutno aktualne na tržištu (u prvom redu u svijetu digitalne televizije i softvera u automobilskoj industriji). Osim toga, uz donaciju tvrtke Institut RT-RK Osijek osuvremenjen je određeni dio laboratorijske opreme na nekoliko kolegija, čime je studentima pružena mogućnost rada s najnovijim uređajima i tehnologijama.

(Mario Vranješ, Zvonimir Kaprocki)

Zajednički projekt IPA

Tijekom akademske 2015/2016. godine FERIT Osijek i Institut RT-RK Osijek prijavili su zajednički projekt IPA prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija približne vrijednosti milijun eura. Posrijedi je projekt pod nazivom "Modernizing Laboratories for Innovative Technologies", a njegova je evaluacija u tijeku.

Možda ste propustili...