Učionica

Studenti kulturologije osmislili kako Muzej vučedolske kulture prezentirati u Europi
Objavljeno 10. veljače, 2017.

Dana 12. prosinca 2016. Odjel za kulturologiju Sveučilišta u Osijeku ponovno su posjetili predstavnici Muzeja vučedolske kulture - ravnateljica Mirela Hutinec, voditelj marketinga Darko Bilandžić i kustosica Mirta Crnković.

Razlog je bio uručenje prigodnih nagrada (suvenira i novih proizvoda Muzeja vučedolske kulture) studenticama i studentima 2. godine diplomskog studija, smjera Kulturalni menadžment. Oni su u okviru kolegija Menadžment muzeja i izložbi, imali zadatak za mjesec dana osmisliti i prezentirati studiju slučaja na temu "Kako Muzej vučedolske kulture predstaviti u Europi". Čelni ljudi Muzeja istaknuli su kako su dobili niz zanimljivih ideja koje će u idućem razdoblju realizirati u suradnji sa studentima. Proglasili su koja su tri rada/prezentacije bila najbolja te ih nagradili.

Tako je treću nagradu dobio tim koji su činili Lucija Tokić, Sara Skender i Ivan Gašpić, drugoplasirani su bili Irena Jurić, Matea Milinković i Emily Dobutović, a prvu nagradu osvojili su Stefani Šešum, Ena Valentina Đerek i Valentina Mrkonjić. "Čestitamo našim kreativnim i inovativnim studentima i njihovim mentorima, a Muzeju vučedolske kulture zahvaljujemo na još jednoj odličnoj suradnji", u ime nositelja kolegija, doc. art. Anđelka Mrkonjića, i svoje ime zahvalio je asistent Tomislav Levak. "Dobili smo zbilja nekoliko izvrsnih ideja, ugodno smo iznenađeni. Ovu suradnju sigurno nastavljamo, vidi se da se ovdje kvalitetno radi sa studentima", kazao je Darko Bilandžić iz Muzeja.

(Tomislav Levak)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike