Učionica
POČELA NASTAVA NA POSLIJEDIPLOMSKOM SPECIJALISTIČKOM STUDIJU KREATIVNE TERAPIJE NA UMJETNIČKOJ AKADEMIJI

Dvadeset studenata na kreativnim terapijama
Objavljeno 10. veljače, 2017.

Krajem siječnja 2017. godine na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, u suradnji s Medicinskim fakultetom Osijek, počela je nastava za prvu generaciju polaznika novog Poslijediplomskog specijalističkog studija Kreativne terapije.

Riječ je o velikom visokoobrazovnom projektu spomenutih sveučilišnih sastavnica kojim UAOS i Medicinski fakultet prvi, i zasad jedini u regiji, nude zainteresiranim kandidatima mogućnost kvalificiranog i visokoprofesionalnog osposobljavanja za terapeutsko djelovanje pomoću raznih oblika umjetnosti. Polaznika studija ima 20, a raspoređeni su u četiri smjera: art terapija, terapija pokretom i plesom, dramaterapija i muzikoterapija.

Voditeljica studija je izv. prof. art. Tatjana Bertok-Zupković. "Ovo je potpuno novi studij koji se rađao dvije godine, a sad u praksi u svemu krećemo od samog početka pa smo vrlo pažljivi u svakom segmentu provođenja studija. Prvu generaciju čine polaznici različitog profila: imamo diplomirane pravnike, liječnike te studente koji su završili likovne i glazbene akademije. Čak imamo i jednu studenticu iz Izraela koja putuje jednom mjesečno na predavanja našeg studija", ističe izv. prof. art. Tatjana Bertok-Zupković te dodaje kako su studenti vrlo zadovoljni. "Prije svega, ovo im je nešto potpuno novo. Kako su komentirali, studij im je zanimljiv i prilično su uzbuđeni. Ne sumnjam da će s vremenom, kako studij bude trajao i s obzirom na znanja koja ćemo im dati, biti još zaljubljeniji u poziv kreativne terapije i nimalo ne dvojim kako će im se potvrditi da su učinili dobar izbor", zaključila je voditeljica studija.

(Igor Gajin)

Vrhunski predavači

Prvoj generaciji polaznika studija Kreativne terapije predaju vrhunski predavači. Među njima su domaći stručnjaci iz raznih područja kreativnih terapija, ali i prestižni stručnjaci iz Velike Britanije i SAD-a.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike