Učionica
DVA SUSRETA STUDENATA GRAĐEVINSKOG FAKULTETA OSIJEK

Studenti se upoznali s radom tvrtki Eurco i Sika Croatia
Objavljeno 10. veljače, 2017.

Tijekom siječnja 2017. prigodno za kraj zimskoga semestra organizirana su dva susreta studenata Građevinskog fakulteta Osijek s renomiranim poslovnim subjektima u svrhu nastavka nastojanja za stvaranjem i održavanjem poveznice fakulteta s gospodarstvom.

Studenti završne godine diplomskog studija, smjer Organizacija, tehnologija i menadžment, posjetili su poduzeće Eurco d.d. u Vinkovcima. Tom prilikom razgovarali su s vodećim ljudima tvrtke, poslušali predavanja o različitim aspektima njihova poslovanja te uživo vidjeli i upoznali velik dio specifične građevinske mehanizacije. Naime, Eurco d.d. za graditeljstvo, inženjering i zaštitu okoliša jest društvo specijalizirano za izvođenje poslova rušenja i uklanjanja građevina, reciklažu građevnog materijala, izgradnju objekata posebne namjene te sanaciju odlagališta komunalnog otpada. U okvirima regije apsolutni su lider i bila je ovo izvrsna prilika za učenje. Tom prilikom uputili su otvoreni poziv za zapošljavanje proaktivnih studenata, koji su voljni učiti i raditi te imaju vlastitu inicijativu i ideje koje mogu ponuditi.

Drugi poslovni subjekt koji su studenti upoznali tijekom siječnja bilo je poduzeće Sika Croatia d.o.o. Ovaj susret organiziran je kao seminar u novoj zgradi Građevinskog fakulteta Osijek, a prisustvovali su mu studenti različitih godina studiranja, nastavnici, pa čak i zainteresirane osobe izvan akademske zajednice. Poduzeće Sika Croatia d.o.o. osnovano je 1998., a njihove proizvode može se pronaći u svim granama građevinarstva, industrije, brodogradnje i autoindustrije.

(Ivana Šandrk Nukić)

Tema seminara – sanacija konstrukcija

Za seminar predstavnici tvrtke Sika Croatia d.o.o. izabrali su mali segment njihove djelatnosti - sanaciju konstrukcija (betonskih, čeličnih, zidanih), uz naglasak na tehnologiju sanacija od faze dijagnoze, projektiranja i pripreme pa sve do pregleda izvedenog stanja suvremenim materijalima. Studente je ipak najviše zaintrigirao poziv da se poduzeću mogu javiti ako im treba pomoć u izradi diplomskog rada ili provedbi projekta.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike