TvObzor
VINKOVAČKA TELEVIZIJA PROSLAVILA 23 GODINE RADA

Jedan od najznačajnijih medija istočne Hrvatske
Objavljeno 10. veljače, 2017.

Vinkovačka televizija s emitiranjem programa počela je 1. veljače 1994. godine. Ova televizija danas je jedan od najznačajnijih elektronskih medija hrvatskog istoka, ali i jedna od najjačih regionalnih televizija u Hrvatskoj. I najveći kritičari ove televizije zasigurno će priznati kako bi bez Vinkovačke televizije gledatelji s ovog područja ostali uskraćeni za brojne informacije lokalnog značaja.

U gotovo dva i pol desetljeća djelovanja Vinkovačka televizija postala je zasigurno najutjecajniji regionalni medij na području Vukovarsko-srijemske županije, no ova televizija iznimno je gledana u cijeloj D1 regiji. Vinkovačka televizija svakodnevno emitira vlastiti program koji digitalnim signalom pokriva D1 regiju odnosno Vukovarsko-srijemsku i Osječko-baranjsku te dio Brodsko-posavske županije, kao i rubna područja uz granicu u zapadnoj Vojvodini i bosanskoj Posavini. U studenome prošle godine Vinkovačka TV odlukom Vijeća za elektroničke medije dobila je koncesiju za televiziju u digitalnoj regiji D2 koja obuhvaća dio Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičku-podravsku, Požeško-slavonsku i dio Brodsko-posavske županije.

Gledatelji Vinkovačke televizije redovito mogu pratiti Dnevnik u 19 sati, a koji je u povodu 23. rođendana "odjeven u novo ruho", točnije dobio je novu špicu i grafiku. Vijesti su svakodnevno u 14 i 16 sati, mozaičnu emisiju “Tu oko nas” moguće je gledati srijedom i četvrtkom od 16 sati, “Niski start” s uvijek zanimljivim sportskim vijestima ponedjeljkom u 20 sati, prepoznatu poljoprivrednu emisiju “Zlatna dolina” nedjeljom u 12 sati, zatim putopis “Život piše priče” srijedom u 20 sati, emisiju o nacionalnim manjinama “Objektiv” subotom u 18 sati, emisiju za djecu i mlade “Tko zna zna” subotom i nedjeljom u 10 sati, Aktualno četvrtkom u 20 sati, Vukovarski mozaik, Regionalnu kroniku...

Od emisija pokrenutih u protekloj godini treba izdvojiti “Gospodarsku zonu” koja se bavi temama vezanim uz gospodarstvo ovoga područja, “Domovnicu” kojoj je cilj povijesno vjerodostojno prikazivanje Domovinskog rata. Za sve zaljubljenike u tamburašku glazbu tu je emisija “Tambure za dušu”, petkom u 20 sati i 30 minuta. Iznimno je gledana emisija “Županijski nogomet”, u čijem terminu dok je stanka se emitira sportsku emisiju “Sportura”. “Teške teme”, petkom u 16.10 sati, govore o osjetljivim skupinama, a u tom terminu prvoga petka u mjesecu emitiramo “Hrvatsku rič” iz Vojvodine. Emisija je to koju radimo u suradnji s tamošnjim Hrvatima te nas oni koji poznaju situaciju upoznaju s njihovim životom, aktivnostima, ali i problemima.

Pozornost gledatelja plijeni zabavna obiteljska emisija “Gerberove čarolije” u kojoj ulogu voditelja preuzima mađioničar Saša Gerber. A osobito su ponosni na emisiju za mlađe gledatalje “W sound”. Dva grada – Vukovar i Vinkovci, dva medija – radio i televizija, dvije liste – domaća i strana. Ukratko je to opis glazbene emisije koju zajednički realiziraju Hrvatski radio Vukovar i Vinkovačka televizija. W sound istovremeno se emitira putem dva etera – radijskog (HRV) i televizijskog (VKTV), a slušateljima i gledateljima donosi samo najbolje od stranih i domaćih glazbenih hitova. (N.K.)

LJUDI SU NAJVEĆA VRIJEDNOST

I u nadolazećem razdoblju Vinkovačka televizija oslanjat će se na vlastitu proizvodnju pri čemu treba naglasiti veliko zalaganje svih djelatnika, koji vrijedno rade i zapravo su jedini ključ uspjeha i opstanka Vinkovačke televizije protekle 23 godine. Redakcija je trenutačno za ovaj opseg posla poprilično malobrojna, ali vrlo kompaktna te uz trud i zalaganje Željke Maloševac, Jasne Matije Sabljo, Damira Begovića, Jasenke Kordić, Helene Kostić, Marka Miladinovića, koji u suradnji s glavnom urednicom Anom Šibenik Tomić svakodnevno iznalaze mogućnosti za proizvodnju u nerijetko i otežavajućim okolnostima.

Možda ste propustili...

U OSMOJ OVOSEZONSKOJ EPIZODI SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Budite spremni na show jer od bitke smo napravili ljubav

VIASAT HISTORY: PREMIJERA DOKUMENTARCA “OTPOR: UZVRATILI SU”

Kako su se Židovi suprotstavili nacistima

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

Najčitanije iz rubrike