Sport
PORAZ U POSLJEDNJIM TRENUTCIMA SUSRETA

Osijek imao priliku i za pobjedu, a onda kažnjen u 89. minuti
Objavljeno 7. veljače, 2017.
Bijelo-plavi pružili dobar otpor momčadi koja je ove sezone igrala Ligu prvaka

Bili su Osječani blizu još jednog dobrog rezultata u pripremnim susretima u Španjolskoj. Suparnik im je bio kijevski Dinamo koji je igrao u Ligi prvaka ove sezone.

Osijek je još jednom odigrao dva različita poluvremena. U prvom dijelu bijelo-plavi nisu uspjeli vladati situacijom jer su na terenu bile jake snage Ukrajinaca, ali u nastavku kada su im izišla dva-tri najjača aduta mogli su Osječani preokrenuti rezultat, ali su to propustili pa su kažnjeni u posljednjim trenucima susreta. No, ne trebaju Zekić i njegova momčad biti nesretni jer su odigrali solidnu utakmicu.

Već u prvom dijelu jasno se vidjelo kako je kijevski Dinamo ipak dimenzija više u odnosu na sve dosadašnje suparnike s kojima se Osijek susreo na ovim pripremama. Kijevljani su od prve minute uzeli konce igre u svoje ruke i nisu dopuštali bijelo-plavima previše igre. Iako, Osijek se nije zavukao u rupu, ali protiv sebe imao je prejaku momčad kojoj u ofenzivi nije imao snage stvoriti veće probleme. Prvu priliku Kijevljani su imali u 12. minuti kada je Buialski povratnom loptom tražio Jarmolenka ispred praznih vrata Osijeka, ali je dobro intervenirao Barać i otklonio opasnost. No, u 18. minuti nakon slične akcije mreža Malenice ipak se zatresla. Jarmolenko je proigrao Moraesa koji je povratnom loptom pronašao Šjankova, a ovom nije bilo teško pogoditi za 1:0. Do odmora mogao je Dinamo i povećati prednost, ali je Malenica spasio ispred neugodnog strijelca Šjankova. Osijek je pokušavao, ali nije uspio u tih 45 minuta uputiti udarac u okvir vrata.

U nastavku je Zekić na travnjak poslao osam novih igrača, a "svježa krv" u redovima Osijeka uspjela je kreirati prvu pravu priliku. Dogodilo se to u 53. minuti kada je Lulić povratnom loptom pronašao Bobana koji je s ruba kaznenog prostora naciljao gornji desni kut, ali se na vratima Dinama istaknuo Rudko i odličnom intervencijom spriječio izjednačenje. Općenito, Osječani su u nastavku susreta bili ravnopravni te iskazali jaku želju za izjednačenjem i to je urodilo plodom u 77. minuti nakon vrlo lijepe akcije koju je započeo Boban koji je povratnom loptom tražio Vojnovića. Ovaj se pak dobro snašao i propustio tu loptu do Kneževića koji je s 15-ak metara iskosa s desne strane pogodio suprotni gornji desni kut - 1:1. Krasan je to bio pogodak, a već u sljedećoj akciji mogao je Osijek i posve preokrenuti rezultat kada se Grgić sjurio u kazneni prostor Dinama, imao je mogućnost povratnom loptom pronaći Kneževića ili Bobana kojima bi egzekucija vjerojatno bila stvar rutine, ali se Grgić odlučio na prizemni udarac koji je završio pokraj desne vratnice. Ipak, unatoč solidnom drugom dijelu, bijelo-plavi nisu uspjeli izbjeći poraz jer je u samoj završnici nakon jedine ozbiljnije akcije Kijevljana Orikovski dočekao još jednu povratnu loptu na 12 - 13 metara od vrata i neumoljivo pogodio donji desni kut – 2:1. D. Keler

DINAMO KIJEV                  2  (1)
OSIJEK                                 1  (0)

MARBELLA – Igralište nogometnog centra Marbella. Gledatelja: 100. Sudac: Sergio Perez Gutierez (Malaga). Strijelci: 1:0 Šjankov (18), 1:1 Knežević (77), 2:1 Orikovski (89).

DINAMO KIJEV: Koval, Morozjuk, Pantić, Vida, Antunes, Harmaš, Ribalka, Buialski, Jarmolenko, Šjankov, Moraes. Još su igrali: Rudko, Burda, Besedin, Ochigava, Kačeridi, Sidorčuk, Korzun, Orikovski, Jaremčuk.

OSIJEK: Malenica, Pušić, Lukić, Barać, Barišić, Lesjak, Škorić, Mioč, Perošević, Lopa, Ejupi. Drugo poluvrijeme: Lončar, Džolan, Leko, Marin, Grgić, Petrović, Lulić, Knežević, Boban, Vojnović.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike