Osijek
POSLOVNI POTHVAT

Frizerka stiže u vašu kuću, ali ne na crno
Objavljeno 8. veljače, 2017.

Da u poslovnom svijetu nema opuštanja i da valja neprestano tragati za nečim novim, pokazuje i primjer obrtnice Klaudije Kraus. Za njom je gotovo četvrt stoljeća rada kao frizerka, od 2000. godine vodi svoj frizerski obrt i stekla je majstorsko zvanje. Posao je uhodan, sa stabilnom i vjernom klijentelom.

No godine ipak prolaze i Klaudia je zamijetila kako je velik dio njezinih klijenata vremešniji i da se neki od njih sve teže odlučuju na dolazak k njoj u salon. Posebice u razdoblju kakvo je bilo posljednjih tjedana - za dugotrajnih vremenskih neprilika. Zašto ne izići njima ususret, zapitala se Klaudia Kraus i riješila otvoriti novo poglavlje - mobilni fizerski salon.

- Dolazit ćemo strankama u kuću, ali to nećemo činiti na crno. Pritom ćemo tu uslugu pružati ne samo stalnim strankama, nego svima onima kojima odgovara da im se frizerska usluga pruži doma. Mislim pri tome na bolesne, starije osobe, obitelji s malom djecom, odnosno na sve one kojima je otežan izlazak iz kuće. Ili pak govorimo o dolasku u domove umirovljenika - otkriva Klaudia Kraus.

Ovakva usluga, kaže, ne postoji na području Osijeka, no poznati su joj kolege koji to rade u Zagrebu, a odnedavno i u Bjelovaru. I misli pri tome na uslugu koja će biti popraćena računom, jer voli reći “bez računa se ne računa”.

Ipak, Klaudia se ne misli odreći svoga salona “Chloe”, nego on ostaje baza, a za novu će uslugu uposliti dvije nove djelatnice. I dogodio joj se slučaj o kojemu smo već pisali u našem listu.

- Na objavu natječaja za novo radno mjesto javile su mi se samo tri zainteresirane nezaposlene osobe - ne skriva razočarenje naša sugovornica. I čudi se, jer na Zavodu za zapošljavanje daleko je više evidentiranih nezaposlenih frizera.

Za uslugu friziranja u kući opremila je automobil jednakom opremom kakvu ima u svojem salonu, tako da će na terenu pružati sve usluge, od pranja kose, šišanja, bojenja, izrade frizure...

- Obveza mojih djelatnica bit će sve ostaviti uredno za sobom - napominje Klaudia Kraus. Područje djelovanja bit će Osijek i Baranja. Nakon što se odluči za nove djelatnice i nakon njihove obuke, s pružanjem nove usluge počet će već u drugoj polovini veljače.

Dario KUŠTRO
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana