Kultura
VALENTINOVO U OSJEČKOME HNK-U

Nakon Australije, Amerike, Afrike i Andrija stiže u Osijek
Objavljeno 4. veljače, 2017.

OSIJEK

Na Valentinovo, u utorak, 14. veljače, od 18 do kasnih noćnih sati posjetitelji koji odluče najzaljubljeniju večer u godini provesti u osječkome Hrvatskom narodnom kazalištu zabavit će se uz stand-up komediju “Zlatni lančić od bižuterije”, u izvođenju crnogorskog kazališnog, filmskog i televizijskog glumca Andrije Miloševića, poznatog iz serija “Ne daj se Nina” i “Andrija i Anđelka”. Osim predstave u 20 sati, zbog velikog zanimanja publike iste večeri organizirana je još jedna izvedba u 18 sati.

Nakon nastupa urnebesnog Andrije u svečanom foyeru HNK nastupit će rock-band Kit Karson iz Osijeka, uz Prvo hrvatsko pivo. Oni će idućeg Valentinova obilježiti deset godina postojanja i zajedničkog druženja, a tijekom večeri, osim svojih pjesama, zasvirat će i poznate svjetske rock-klasike. Poziv na ples posjetiteljima će uputiti Plesni klub Kick iz Osijeka.

Monodramu “Zlatni lančić od bižuterije” napisao je Miodrag Mijo Karadžić, producent predstave je Milutin Bata Karadžić, a nastala je u produkciji FaVI-ja. Premijera je bila 11. ožujka 2015., u Domu sindikata u Beogradu.

“Tridesetpetogodišnji Crnogorac, neuspješni student i neuspješni biznismen, naučio je živjeti na tuđi račun. Kostadin (Lale) bio je pun nade i očekivanja. Kao i svaki čovjek koji je zaljubljen u sebe i lak život, nakon nekog vremena shvati da su godine prošle, školu nije završio, a svi poslovi su mu propali. Nakon brojnih lijepih djevojaka njemu ne treba žena za provode, nego neka da ga izdržava. Neka bogata. I takva naleti. On je oduševljen, računa da je prevario i nju i njenu obitelj. Međutim, obitelj bogataša ne bi bila bogata da ih takav može lako prevariti”, kratak je sadržaj monodrame.

“U dvije godine odigrali smo ovu predstavu 128 puta u svim dijelovima svijeta, od Australije, preko Afrike do Sjeverne Amerike. Dakako, obišli smo i cijelu našu regiju i Europu. Posebice smo zadovoljni nastupima u Hrvatskoj, gdje su nas vrlo srdačno primili. Nastupali smo u Zagrebu, cijeloj Dalmaciji pa do Istre. Bilo smo i na dva festivala monodrame u Hrvatskoj. Na Međunarodnom festivalu cabareta 'Gumbekovi dani' u Histrionskom domu u Zagrebu te novoosnovanom Festivalu monodrame u Krapinskim Toplicama. Izuzetno nam je zadovoljstvo i čast predstaviti se i u Osijeku pa smo s radošću prihvatili poziv Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku. Posebice što je to Valentinovo i što ćemo odigrati dvije predstave. Osječani će svakako uživati”, poručio je kazališni i filmski producent Milutin Bata Karadžić. D. Kovačević

U dvije godine predstava je odigrana 128 puta

GRUPA KIT KARSON IZ OSIJEKA

Članovi grupe Kit Karson su Dražen Šestić - vokal, Krešimir Stazić - klavijature, Josip Barić - gitara, Goran Jakovac - gitara, Željko Knežević (Dražen Petrač) - bubanj, Darko Šušovček (Zoran Pernarčić) - bas. Kit Karson je rock-grupa iz Osijeka koja je ime dobila prema strip junaku iz 80-ih godina prošloga stoljeća, najboljem prijatelju kultnog teksaškog rendžera i poglavice plemena Navajo Texa Willera. Dosad su surađivali s mnogim glazbenicima novog vala, jer im je to blizak glazbeni stil koji rado sviraju.

Možda ste propustili...

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas

NAJPOPULARNIJA DRAMA FRANKA WEDEKINDA

“Buđenje proljeća” u Teatru &TD

POD NAZIVOM “CRTAM. STVARI POSTAJU ČUDNE”

Izložba umjetnice Marije Ančić u Galeriji Kulturnog centra Osijek

Najčitanije iz rubrike