Sport
VRIJEDNOSNICE OSIJEK

Prvak Cedevita u ponedjeljak u Gradskom vrtu
Objavljeno 3. veljače, 2017.

Košarkaši Vrijednosnica Osijek trenutno su u mini seriji između odmjeravanja snaga s najjačim hrvatskim klubovima. Na stranu trenutni poredak na ljestvici A-1 lige, koju predvode Split i dvojac iz Šibenika, zagrebački Cedevita i Cibona ipak su klubovi s najvišim rejtingom u ovoj konkurenciji.

Prije tjedan dana, Vrijednosnice Osijek odradile su gostovanje kod “cibosa”, koji su punom mjerom uzvratili za poraz u Gradskom vrtu. Završilo je 97:69, rezultatski možda preuvjerljivo, posebno jer je nakon prve četvrtine prednost Osječana iznosila 10 poena (16:26).

- Dobrih smo se 25 minuta rezultatski držali, ali širi roster i kvaliteta domaćina ipak su došli do izražaja. Stoji da smo u pola sata primili previše, čak 81 poen, ali znatniju razliku Cibona je podignula tek u završnih pet minuta - kaže trener Vladimir Krstić.

Treba reći da je prvi put u domaćem prvenstvu Cibona zaigrala kompletna, u najjačem sastavu. Tako je Žorić na parketu proveo 35 minuta, pet manje odradili su Šakić i Rozić. Boravak najiskusnijeg i najboljeg terceta jasno daje do znanja da su u Zagrebu “brokere” shvatili i više nego ozbiljno.

- Već su se opekli na nama, nisu imali namjeru da se to i ponovi. Prošli tjedan Cibona je imala tri utakmice u pet dana, protiv nas nisu nikoga odmarali, a da slučajno jesu, pitanje je kako bi se stvari odvijale na parketu - smatra trener košarkaša s Drave, koji se ovoga tjedna pripremaju za još teži ispit. U sklopu 16. kola stiže aktualni prvak Cedevita. Za taj dvoboj “brokeri” se ne mogu pripremati u pravom domaćem okruženju. Zbog Davis Cupa umjesto u Gradskom vrtu trenira se u SD Jug.

- Manji je problem to što smo udaljeni i od teretane, ali nema druge nego ovoga tjedna trenirati u nešto drukčijim okolnostima - kaže Krstić, kojem se ipak pojavio i jedan ozbiljniji problem. Prvi strijelac Jakov Mustapić istegnuo je prepone, nakon detaljnjijeg pregleda znat će se i ozbiljnost njegove ozljede.

- Naravno da bi njegov eventualni izostanak bio velik hendikep, posebno sada kada smo u odnosu prema prvom dijelu sezone ostali i kraći za dva igrača u rotaciji. Ako ne bude maksimalno spreman, nema potrebe ništa riskirati, ali nadam se da bi se mogao oporaviti do Cedevite - priželjkuje trener Vrijednosnica Osijek.

Vremena do utakmice bit će nešto više, jer se ona ne igra u standardnom subotnjem terminu. Zbog zauzetosti dvorane dvoboj je na programu tek u ponedjeljak, s početkom u 18 sati.

Nino BENČINA
Možda ste propustili...

RUKOMETAŠI OSIJEKA PORAŽENI OD SESVETA

Nakon Kupa ligaški bodovi su imperativ

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

TRETMAN, TRENING, PONOVNO TRETMAN…

Mitrović razveselio Srbe

Najčitanije iz rubrike