Sport
DOBRA PREDSTAVA “BIJELO-PLAVIH”

Po pogodak u poluvremenu dovoljno za pobjedu
Objavljeno 1. veljače, 2017.
Nogometaši Osijeka upisali prvu pobjedu na pripremama u Španjolskoj

Nogometaši Osijeka zabilježili su prvu pobjedu na pripremama u Španjolskoj. Svladali su momčad praške Slavije, a bila je to utakmica slična onoj protiv Lokomotiva. Samo, ovaj je put trener “bijelo-plavih” Zoran Zekić postavu koja je protiv Rusa odigrala dobro drugo poluvrijeme na teren poslao otpočetka. I opet je bila vrlo dobra. Istina, Slavija je rano povela, nakon neopreznosti Osječana. Nesporazum vratara Žitnjaka i Mioča iskoristio je u sedmoj minuti Husbauer. No brzo se Osijek oporavio, do poluvremena je dominirao terenom i pravo je čudo što na odmor nije otišao s vodstvom. Veliku priliku za izjednačenje propustio je Lesjak u 18. minuti, kada je iz neposredne blizine pucao, ali ne dovoljno precizno i jako da bi svladao Pavlenku. Opasni su bili ubačaji Kneževića s lijeve strane, ali nikako ih osječka momčad nije uspijevala pretvoriti u pogodak. No u 32. minuti konačno je jedan takav Kneževićev ubačaj donio plod, kada se na pravom mjestu našao Mioč i glavom s nekoliko metara pogodio mrežu. Čisti zicer imao je i Ejupi u samoj završnici prvog dijela, kada je došao sam pred Pavlenku, ali se češki vratar opet iskazao.

U nastavku Zekić je promijenio deset igrača i Osijek više nije izgledao tako povezano. No u 53. minuti došao je do prednosti, kada je ubačaj Lulića iz lijevog kuta Boban glavom prenio na drugu vratnicu, gdje je bio Vojnović, koji je također glavom iz neposredne blizine pogodio za 2:1. Nakon toga Česi su bili opasniji, a Osječani su prijetili tek povremeno, iako su imali prilika za treći pogodak, najbolju Lulić kada je jednu dobru povratnu loptu od Bobana tukao mlako u češkog vratara. S druge strane u nekoliko navrata dobro je intervenirao Malenica, a Slavija je najbliže izjednačenju došla u 78. minuti, kada je pogodila gredu. Sljedeći susret Osijek igra u subotu, protiv Rubina. D.Keler

SLAVIJA               1  (1)
OSIJEK                 2  (1)

Igralište u Coinu. Gledatelja: 30. Sudac: Alejandro Navarro (San Pedro). Strijelci: 1:0 Husbauer (7), 1:1 Mioč (32), 1:2 Vojnović (53)

SLAVIJA: Pavlenka, Fridrih, Bilek, Souek, Luftner, Sikora, Husbauer, Sčuk, Švento, Tecl, Mešanović. Još su igrali: Žmrahl, Van Buren i Boril.

OSIJEK: Žitnjak, Malenica, Pušić, Lukić, Barać, Knežević, Lesjak, Škrić, Mioč, Grgić, Lopa, Ejupi. Drugo poluvrijeme: Malenica, Matas (Lončar), Leko, Džolan, Marin, Petrović, Špoljarić, Lulić, Grgić, Vojnović, Boban

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike