Novosti
ISPAD PRED SABOROM

Ivan Pernar učenicima držao politički govor
Objavljeno 29. siječnja, 2017.

Nakon što ga je pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić u petak žestoko kritizirala zbog političkog iskorištavanja djece te nasilnih ulazaka u škole, saborski zastupnik Ivan Pernar izazvao je u nedjelju novi ispad. Na Markov je trg doveo skupinu srednjoškolaca koja, budući da nije bila najavljena, nije smjela ući u zgradu Hrvatskog sabora, a Pernar je potom održao svojevrsni politički miting koji je prenosio preko Facebooka. Istaknuo je kako mu je zabranjen ulaz u Sabor, iako je zastupnik, ali je ubrzo iz saborske službe za medije priopćeno kako njemu nije zabranjen ulaz u zgradu, ali ostalima jest jer posjet nije najavio.

Pernar je optužio medije i obrazovni sustav nazvavši ih manipulatorima te HDZ i SDP za urotu, odnosno da u “dogovoru sa stranim bankama, mrcvare zemlju”. Okupljenoj djeci govorio je o lošem obrazovnom sustavu, “ispiranju mozga” te ponovio kako je teorija evolucije “izmišljotina”.

Policija je na Markovu trgu legitimirala okupljene srednjoškolce, a prema neslužbenim informacijama u ponedjeljak bi trebala početi istraga na osnovi prijava iz tri zagrebačke srednje škole o Pernarovu ponašanju prošloga tjedna. D.Pav.

Možda ste propustili...