Osijek
OPĆINSKA SMOTRA LIDRANO

Literarci, novinari i dramci
pokazali dar i kreativnost
Objavljeno 29. siječnja, 2017.

Više od stotinu sudionika, od kojih 81 učenik iz osječkih osnovnih škola, 20 mentora i 18 članova prosudbenih povjerenstava, okupilo se u petak u OŠ “Tin Ujević” na općinskom susretu LiDraNo 2017, smotri literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva. Da sve odlično funkcionira pobrinuli su se članovi organizacijskog tima škole domaćina Srećko Ivković, ravnatelj i predsjednik općinskog povjerenstva te profesori Tomislav Suvala i Jasminka Vrban.

- LiDraNo organiziraju Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Agencija za odgoj i obrazovanje, s ciljem razvijanja i poticanja učeničkog literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva, promicanja pisanog i govornog izražavanja na hrvatskome jeziku te predstavljanja učeničkog stvaralaštva javnosti. Kroz LiDraNo otkrivamo, pratimo i potičemo učenike posebnih sklonosti, sposobnosti i kreativnosti - ističe prof. Jasminka Vrban, članica povjerenstva.

U uvodnom dijelu programa plesom i glazbom predstavili su se učenici OŠ “Tin Ujević”. Nastupili su: Ena Rastija, tamburaški sastav škole, koji čine bivši i sadašnji učenici te asistent škole. Slijedio je plesno-pjevački nastup učenica petog, a zatim šestog razreda. Najdulji su pljesak dobili najmlađi, državni plesni prvaci Nika Ćapin i Marin Mijatović.

Na općinskoj se smotri LiDraNo najviše učenika predstavilo u skupnom dramsko-scenskom stvaralaštvu, njih 32. Nešto manje, 30 učenika, sudjelovalo je u literarnom izrazu, a 12 učenika u pojedinačnom dramsko-scenskom izrazu. Najmanje se učenika predstavilo u kategorijama Školski listovi, radijske emisije i web-stranice, njih četvero te u Samostalnom novinarskom stvaralaštvu troje učenika. Sve su pozorno poslušali članovi prosudbenih povjerenstava te najbolje predložili za županijski susret LiDraNo, koji će se održati 14. veljače, u OŠ Vladimira Becića.

Vesna LATINOVIĆ
Možda ste propustili...

FAKULTET PRIMIJENJENE MATEMATIKE

Diploma koja jamči brz nalazak posla

NASTUPNI POSJET VELEPOSLANICE SLOVAČKE HANE KOVAČOVE

Želim povećati zanimanje za slovački jezik i kulturu

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

Najčitanije iz rubrike