Osijek
OPĆINSKA SMOTRA LIDRANO

Literarci, novinari i dramci
pokazali dar i kreativnost
Objavljeno 29. siječnja, 2017.

Više od stotinu sudionika, od kojih 81 učenik iz osječkih osnovnih škola, 20 mentora i 18 članova prosudbenih povjerenstava, okupilo se u petak u OŠ “Tin Ujević” na općinskom susretu LiDraNo 2017, smotri literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva. Da sve odlično funkcionira pobrinuli su se članovi organizacijskog tima škole domaćina Srećko Ivković, ravnatelj i predsjednik općinskog povjerenstva te profesori Tomislav Suvala i Jasminka Vrban.

- LiDraNo organiziraju Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Agencija za odgoj i obrazovanje, s ciljem razvijanja i poticanja učeničkog literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva, promicanja pisanog i govornog izražavanja na hrvatskome jeziku te predstavljanja učeničkog stvaralaštva javnosti. Kroz LiDraNo otkrivamo, pratimo i potičemo učenike posebnih sklonosti, sposobnosti i kreativnosti - ističe prof. Jasminka Vrban, članica povjerenstva.

U uvodnom dijelu programa plesom i glazbom predstavili su se učenici OŠ “Tin Ujević”. Nastupili su: Ena Rastija, tamburaški sastav škole, koji čine bivši i sadašnji učenici te asistent škole. Slijedio je plesno-pjevački nastup učenica petog, a zatim šestog razreda. Najdulji su pljesak dobili najmlađi, državni plesni prvaci Nika Ćapin i Marin Mijatović.

Na općinskoj se smotri LiDraNo najviše učenika predstavilo u skupnom dramsko-scenskom stvaralaštvu, njih 32. Nešto manje, 30 učenika, sudjelovalo je u literarnom izrazu, a 12 učenika u pojedinačnom dramsko-scenskom izrazu. Najmanje se učenika predstavilo u kategorijama Školski listovi, radijske emisije i web-stranice, njih četvero te u Samostalnom novinarskom stvaralaštvu troje učenika. Sve su pozorno poslušali članovi prosudbenih povjerenstava te najbolje predložili za županijski susret LiDraNo, koji će se održati 14. veljače, u OŠ Vladimira Becića.

Vesna LATINOVIĆ
Možda ste propustili...

PRODUŽUJE SE PRIVREMENA REGULACIJA PROMETA

U Tvrđi do prosinca bez automobila

PARKIRANJE NA VIJENCU IVANA MEŠTROVIĆA

Automobili na zelenim površinama: Ovome treba stati na kraj!

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IZNENAĐENJE ZA ŠIMUNA PANDŽU

"Šimun i prijatelji već sad grade bolju i sigurniju budućnost"

2

HEP POKRENUO PROJEKT ZAMJENE VRELOVODA

Pouzdana opskrba za
1.500 krajnjih korisnika

3

CENTAR ZA NESTALU I ZLOSTAVLJANU DJECU

Priča se zaokružuje otvaranjem stambene zajednice u Dunavskoj