Mozaik
64. ZAGREBAČKI FESTIVAL

Otvara ga Jacques Houdek
pjesmom "Kad nekoga voliš"
Objavljeno 27. siječnja, 2017.

Pjesmom "Kad nekoga voliš" Jacques Houdek otvorit će 64. Zagrebački festival. Najstariji hrvatski festival održat će se u petak, 27. siječnja, uz izravan televizijski prijenos, a zanimljivo je da će Jacquesu ovo biti prvi nastup na ovom festivalu pa time i velika čast da ga otvori pjesmom koja je u vrlo kratkom roku osvojila srca publike i vrhove radijskih top-lista.

- Čim sam snimio pjesmu "Kad nekoga voliš", zazvučala mi je izuzetno radiofonično, a budući da je otprilike u isto vrijeme objavljen i natječaj za Zagrebački festival, koji smatram odličnom platformom za brz i efektivan plasman pjesme do radiopostaja i slušatelja, sve se poklopilo i - eto me! Veselim se, iskreno! Ipak sam zagrebački dečko, ovo je moj grad i red je da se pojavim doma na festivalu, kaj ne? - objasnio je Jacques svoje sudjelovanje na Zagrebačkom festivalu.

Osim Zagrebačkog festivala, Jacquesa očekuje i veliki solistički koncert u Lisinskom u utorak, 14. veljače. Starogradski glazbeni biseri, pjesme istinske i trajne umjetničke vrijednosti, objavljenje na hvaljenom albumu "Tko je, srce, u te dirn'o?" u izvedbi hrvatskog The Voicea i uz pratnju Tamburaškog orkestra virtuoza Krunoslava Dražića, uveličat će tako ovogodišnji Dan zaljubljenih.

"Ima dana", "Ti bi htjela pjesmom da ti kažem", "Miruj, miruj, srce moje", "Jesen stiže, dunjo moja", "Kad bi ove ruže male", "Ne vrijedi plakati", "Nekada sam i ja volio plavo cvijeće" – samo su neke od najljepših starogradskih pjesama koje ćemo moći čuti u neponovljivim Jacquesovim izvedbama i pratnji tamburaških virtuoza. Na tom putu pridružit će mu se i legende tamburaške glazbe, specijalni gosti, Jacquesovi uzori, Vera Svoboda i Krunoslav Kićo Slabinac, a ulaznice za ovaj, uistinu poseban koncertni doživljaj, mogu se kupiti na blagajni Lisinskog te na www.lisinski.hr. T.K.

Slavonci na festivalu

Na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu nastupaju i brojni Slavonci. Osječki glazbeni sastav Akvarel otpjevat će novu pjesmu “Ljubav”, a Mia Dimšić pjevat će svoj novi hit “Sanjaj me”. I ne samo to, Mia s Uršulom Tolj potpisuje pjesmu “Što je bilo, bilo je”, koju će izvesti bivša članica grupe E.N.I., Nikolina Tomljanović. Tu je i đakovačka kraljica sevdaha Zrinka Posavec s pjesmom “Sanjam kako putujem” te Požežanka Ivana Kindl koja u duetu s Noom pjeva “Mi”.

Možda ste propustili...

NA PODRUČJU JUŽNE KALIFORNIJE

Lego kockice na udaru lopova

U NEDJELJU 14. TRAVNJA POČINJE 20. ZAGREBDOX

Pobjednici Sundancea, Berlinalea, SSF-a...

Najčitanije iz rubrike