TvObzor
GLAZBENI NATJECATELJSKI SHOW “NIKAD NIJE KASNO”

Za titulu najboljeg borit će se kandidati stariji od 45 godina
Objavljeno 27. siječnja, 2017.
Pobjednik showa kući odlazi s 50 tisuća kuna i skladbom Tončija Huljića napisanom samo za pobjednika

U glazbenom natjecateljskom showu “Nikad nije kasno”, koji se počinje emitirati u nedjelju, 29. siječnja, u 20 sati, za titulu najboljeg borit će se 36 kandidata starijih od 45 godina, a svima njima cilj je impresionirati stalnog člana žirija Tončija Huljića. Karizmatični kompozitor i glazbenik u svakoj će emisiji imati pomoć dvaju članova žirija koji dolaze iz raznih društvenih sfera i svi oni traže samo jedno - novu glazbenu zvijezdu koja će pokazati kako za ostvarivanje snova uistinu nikad nije kasno.

Pobjednik showa kući odlazi s 50 tisuća kuna i skladbom Tončija Huljića napisanom samo za pobjednika.

U prvoj emisiji, uz Tončija, u žiriju će sjediti Miroslav Ćiro Blažević te Danijela Martinović, a voditeljske palice drže Sanja Doležal i Joško Čagalj Jole. Jole i njegova kolegica Sanja, osim što su tako zaduženi za voditeljsku ulogu, nerijetko će biti i rame za plakanje. Oboje se slaže kako su pozitivan stav i vedar duh baš ono što svima treba, a da glazba liječi mnoge rane, pokazat će kandidati.

Da sve bude u najboljem redu, brine se čak 70 ljudi, koliko ih radi na projektu, a show se snima s 11 kamera kako ni jedna emocija kandidata, žirija, voditelja i publike ne bi ostala nezabilježena.

Iako svi kandidati priželjkuju pobjedu, to im ipak nije bila misao vodilja kad su se prijavljivali u show. Pozitivna atmosfera, sklapanje novih prijateljstava i zabava uz pjesmu ipak su im mnogo važniji. Kad emocija ponese i suza krene, sve ostalo staje. Prvi je to iskreno priznao stalni član žirija Tonči Huljić. “Ostati imun na teške životne priče doista je nemoguće”, rekao je. (N.K.)

Foto: RTL TV
DARUS DESPOT

l Darus Despot rođen je 1972., a dolazi iz Vukovara. Malo tko zna da je upravo on “zaslužni čimbenik” što je grupa Karma uspjela izvan granica Hrvatske, jer joj je napisao mnoge hitove kojima su osvojili čak 16 država na tri kontinenta (Češka, Slovačka, Kina, Vijetnam...). Darus je po struci grafički dizajner i više je puta predložen za nominaciju za nagradu “Porin” u kategoriji dizajna ovitka CD-a. Krajem 90-ih počeo je snimati i svoje pjesme, ali se medijski nikako nije mogao probiti. Osim za Karmu pjesme piše i za Maju Šuput, Ivana Zaka, Lidiju Bačić, Mineu, Sandru Afriku te mnoge druge, a autor je i teksta pjesme “Kao stranci”, koja je predstavljala Sloveniju na Eurosongu 2008. godine. Najveći razlog zašto nije uspio na pjevačkom nebu je, kaže, to što nije bio dovoljno uporan i prodoran za medijski proboj kao pjevač, a i uvijek bi prije pomogao drugima nego sebi.

GIOVANNI FURLAN

l Giovanni Furlan rođen je u Prijedoru 1959., ali živi u Sisku. Diplomirao je na DIF-u, današnjem Kineziološkom fakultetu, a po struci je organizator sportske rekreacije. Radio je kao učitelj skijanja, bio je kaskader te je radio s velikim svjetskim glumcima, poput Glenna Scota u filmu “Intrige”, a glumio je i u “Božjem oklopu” te seriji “12 žigosanih”. Ipak, kaže, glavni izvor zarade bio mu je ulična svirka, a svi ostali poslovi bili su povremeni. Budući da ima dozvolu za sviranje na ulici, on je profesionalni ulični svirač, nerijetko ga se može naći u Tkalčićevoj ulici u Zagrebu te na Dolcu. Giovanni se glazbom bavi odmalena, kada je počeo svirati klavir, harmoniku i gitaru. Na ulici je počeo svirati 1979., kada je bio student u Zagrebu, na Savi.

REGINA ROSLANIEC BAVČEVIĆ

l Prva kandidatkinja glazbenog natjecateljskog showa “Nikad nije kasno”, Regina Roslaniec Bavčević, rođena je u Poljskoj 1962. Odmalena ju je zanimala glazba, naročito pjevanje, pa je već sa sedam godina krenula u glazbenu školu, gdje je svirala violinu. Istovremeno, dok je završavala višu glazbenu, razvijala je i ljubav prema pjevanju, nastupajući s gitarom na raznim natjecanjima i festivalima. S 20 godina bila je izabrana predstavljati svoj grad na festivalu u Krakovu, gdje je osvojila drugu nagradu. “Probala sam u nekoliko država baviti se glazbom, ali kako svi imamo neku sudbinu, meni je jednog dana zazvonio telefon i dobila sam ponudu otići u tadašnju Jugoslaviju, konkretno, u Split”, ispričala je Poljakinja, koja se i udala za Splićanina.

SANJA BARČOT

l Sanja Barčot rođena je u Splitu 1956., radni vijek provela je u banci, a danas je umirovljena ekonomistica. Pjevati je počela sa šest godina i već je tada nastupala na raznim natjecanjima, a kad je odrasla, nastavila je pjevati u grupama Novi Aspalathosi i Treća smjena. Bila je tri puta na gostovanju u bivšem SSSR-u, nastupala je po hotelima i restoranima duž jadranske obale. Sanja je završila i baletnu školu u trajanju od osam godina te je nastupala u ansamblu HNK-a Split. Rastavljena je majka troje djece, dva sina i kćeri, kojoj je sagradila kuću, u koju joj je postavila i šipku za ples, na kojoj i sama ponekad zapleše! Budući da se dva puta rastala, a oba su se supruga zvala Ante, kaže da, kad čuje to ime, “kida nalijevo”.

STJEPAN KRIŽAN

l Stjepan Križan rođen je u Zagrebu 1951. Radio je kao strojovođa, osnovao je sindikat vlakovođa te se uz posao bavio glazbom. Stjepan je pjesnik, skladatelj, kantautor. Na koncertima uz svoje pjesme izvodi i antologijske evergrine velikih autora kao što su Bob Dylan i ostali. Zajedno sa suprugom Stjepan je izdao zbirku pjesama “Sve ono što nas veže”. Nastupao je na pozornicama diljem Hrvatske pjevajući svoje, ali i pjesme drugih autora. Od 2001. do2009. nastupao je na “Chansonfestu” u Zagrebu, ali i na festivalima poput “Cest is d' best”, i to u ulozi izvođača, voditelja, glavnog inspicijenta te koordinatora. Stjepan je imao i tromjesečnu turneju po Kini, u gradovima kao što su Shangai, Hangzhou, Shaoxing, Nanjing te mnogim drugim. Svoje šansone zabilježio je na CD-ovima “Pariška zima”, “Prolazi vrijeme”, “Budi uvijek svoj” i “Retrospektiva”.

SLOBODANKA BOBA MILUŠIĆ

l Slobodanka Milušić rođena je 1960. u Pirotu, gradiću na jugu Srbije, pokraj granice s Bugarskom, a po zanimanju je aroma-terapeut. Glazbenu karijeru počela je 1985. pjevajući u bendu punih deset godina. Budući da joj je suprug bubnjar, zajedno su kao par odlazili svirati na ljetne terase Lošinja. Za show ju je prijavila mlađa kći, a Boba priznaje da se dva dana tresla od straha i šoka i nije znala bi li prihvatila prijavu. Na kraju je ipak popustila kćeri, koja joj je rekla da odlično pjeva i da nema što razmišljati. Prije prijave u show Slobodanka je, nakon niza godina, ponovno zapjevala, prvi put na humanitarnom koncertu, na kojem se prikupljao novac za jedan medicinski uređaj.

Najčitanije iz rubrike