Sport
SP RUKOMETAŠA

Senzacije! Mađari
izbacili Dance, a
Katar Nijemce
Objavljeno 22. siječnja, 2017.

Rukometaši Mađarske načinili su veliko iznenađenje u osmini finala SP-a, pobijedili su aktualnog olimpijskog prvaka Dansku sa 27:25. Mađarska je do poluvremena vodila s 13:12, a briljirao je njezin vratar Roland Mikler, koji je imao 15 obrana. Mađarska će u četvrtfinalu igrati s Norveškom, koja je svladala Makedoniju sa 34:24.

Druga senzacija dogodila se malo kasnije u Parizu gdje je Katar svladao Njemačku s 21:20 (9:10). Premda je Njemačka vodila sredinom drugog poluvremena i četiri razlike (17:13), sastav Valera Rivere je uspio dostići i u samoj završnici doći do velikog trijumfa prvenstveno zahvaljujući svom vrataru Danijelu Šariću te lijevom vanjskom Rafaelu Kapoteu, koji je postigao devet pogodaka.

U četvrtfinale su se plasirali i Šveđani koji su prilično lako, sa 41:22, svladali Bjelorusiju. Već do odmora Šveđani su vodili sa 24:11 i bilo je jasno tko će biti pobjednik. Gottfridson je postigao osam, a Ekberg sedam pogodaka.

Veselin Vujović

izbornik Slovenije

Prvo poluvrijeme protiv Rusije bilo je posljedica traume protiv Španjolske. U drugom poluvremenu zagospodarili smo na terenu, moji su igrači ispunili dogovore. Vjerovali smo kako pripadamo društvu najboljih osam, što smo i pokazali.

Možda ste propustili...

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA ĐAKOVA ZA 2023. GODINU

Ispred svih su Ivana i Andrej

RUKOMETAŠICE OSIJEKA DOČEKUJU LIDERA

Protiv Podravke iskušati neke varijante

Najčitanije iz rubrike