Sport
EUROPSKI GRAD SPORTA

U Belišću najbolji Jelkić, Kujundžić i Sambo klub
Objavljeno 22. siječnja, 2017.

U centru za kulturu Sigmud Romberg dodijeljena su priznanja i nagrade najboljim sportašicama i sportašima Belišća, najboljim kolektivima, kao i sportskim djelatnicima za 2016. godinu. Uz predstavnike belišćanskih klubova svečanosti su nazočili Zdeslav Barać, predsjednik hrvatskog odbojkaškog saveza, Dubravko Ižaković, glavni tajnik Zajednice sportskih udruga Osječko-baranjske županije te dogradonačelnik Belišća Domagoj Varžić i predsjednik zajednice sportskih udruga Milan Zamaklar.

Za najboljeg sportaša proglašen je kanuist Kajak kluba Belišće Marko Jelkić. Iza njega je vrlo dobra godina u kojoj je na Svjetskom kupu u Njemačkoj u paru s Ivanom Oreškovićem zauzeo osmo mjesto. Na Europskom prvenstvu u Moskvu bio je 11., dok je na Prvenstvu Hrvatske osvojio dvije zlatne medalje u C1 200 i 500 m. Najbolja sportašica Belišća je odbojkašica Nikolina Kujundžić. Članica OK Belišće odlična je učenica četvrtog razreda Gimnazije u Valpovu, a osim u školskim klupama, odlična je i na odbojkaškom terenu. Najbolja je igračica Belišća i najzaslužnija za osvajanje prvog mjesta koje je klubu omogućilo igranje u prvoj B nacionalnoj ligi. Za najuspješniji klub u 2016. godini proglašen je Sambo klub, jedan od najmlađih u zajednici sportskih udruga, a osnovan je prije tri godine. Iako jako mladi iza njih ima već mnogo uspjeha, donose pokale i medalje sa svih natjecanja, a lani su uspješno organizirali državno prvenstvo i Svjetski kup.

Zaslužni belišćanski sportski djelatnik je Zdenko Glasovac koji je svoj sportski životni vijek posvetio odbojci. Nakon igračke karijere devet godina bio je tajnik kluba i osam godina predsjednik. Trenutačno je dopredsjednik, a uz brigu za OK Belišće aktivan je u sudačkoj organizaciji.

Za perspektivne mlade belišćanske sportaše proglašeni su košarkaš Bruno Funtak, odbojkašica Lana Seder i sportaš s invaliditetom Ivan Vidaković (NK Belišće). Plaketu zajednice sportskih udruga Osječko-baranjske županije primio je Saša Brezovac iz streljačkog kluba Stjepan Petnjarić za pomaganje i unaprjeđenje u razvoju ovog sporta.

Uz dobitnike sportskih primanja bila je ovo prilika da se uruče nagrade udruzi sportskih ribolovaca Belišće, nogometnom klubu Croatia Veliškovci i nogometnom klubu Zrinski Vinogradci za 70 godina kontinuiranog djelovanja. Kuglačkom klubu Željezničar za šezdeset godina, Udruzi sportskih ribolovaca Podravac iz Bistrinaca za 50 i Teniskom klubu Belišće za 25 godina djelovanja.

Zdenko KAPTALAN
Najčitanije iz rubrike