Sport
BEZ PROMETA U REDOVIMA NK OSIJEK

Odbili ponude za Kneževića, Ejupija, Peroševića...
Objavljeno 21. siječnja, 2017.

Zimski prijelazni rok službeno je počeo prije tri dana i za hrvatske klubove trajat će do 15. veljače. U vodećim momčadima HNL-a Rijeci i Dinamu vrlo je živo. Prometa ima u oba smjera, a zasad je nekako najmirnije u NK Osijek. Premda su najavljene aktivnosti na nogometnoj tržnici, iz Gradskog vrta još nema vijesti o eventualnim pojačanjima, ali isto tako ni o odlascima na koje smo bili naviknuti posljednjih godina. Naravno, sitaucija se u osječkom prvoligašu u pitanju transfera okrenula za 180 stupnjeva onog trenutka kada je dobio nove vlasnike. Odmah su bijelo-plavi prestali biti dućan tipa “sve po 10 kuna” kada su transferi u pitanju.

Strpljivi pregovarači

Sada se mnogo više razgovara o dolascima igrača i pojačavanju momčadi, pa navijači nestrpljivo očekuju kakve će poteze ove zime na tržištu vući njihov klub. Ljetos je sportski direktor Alen Petrović obavio odličan posao, a tijekom zimske stanke očekuju ga nove akcije.

- Pregovaramo s dva-tri igrača koja bismo željeli dovesti - ne skriva Petrović, pa dodaje:

- Naravno, navijači i javnost bit će pravovremeno obaviješteni ako se razgovori povoljno raspletu za klub. To je sve što u ovom trenutku mogu reći na temu pojačanja.

Osijek se želi ciljano pojačati. Htjeli bi dovesti jednog ofenzivnog veznjaka i jednog srednjeg braniča, ali neće okrenuti glavu ni od igrača na nekoj drugoj poziciji ako bi se radilo o kvaliteti koja bi za momčad predstavljala pravo pojačanje. Nije isključeno da pojačanja budu i stranci.

- Znate da je povećan broj stranih igrača koji mogu igrati u HNL-u. Preferiramo hrvatske igrače, jer njih najbolje poznamo, ali nećemo se ustezati ni od rješenja iz inozemstva. Za mene nema domaćih i stranih igrača, već samo dobrih i loših - naglašava Petrović.

Kada bi prva pojačanja mogla doći, još uvijek je neizvjesno. Uglavnom, u osječkom prvoligašu imaju neke želje kada su u pitanju rokovi.

- Cilj nam je pojačanja dovesti do odlaska na pripreme u Španjolsku (28. siječnja, nap.a.), ali ako se to i ne ostvari, nećemo odustati. Prijelazni rok traje sve do sredine veljače i bit ćemo strpljivi pregovarači ako to bude bilo potrebno - naglašava sportskih direktor bijelo-plavih.

Odbijen Kukesi

Što se tiče odlazaka, ni na tom planu nema novosti, iako je ponuda za igrače Osijeka bilo.

- Odbili smo ponude za Barišića, Baraća, Peroševića, Ejupija i Bobana. Generalno prodaja igrača nam nije imperativ, a još manje potreba. Naš je cilj stvaranje kvalitetne momčadi, a u tome mjesta za odlaske ključnih igrača nema. Možda za dvije-tri godine, ali sada ne. Posljednja reprezentativna akcija u Kini pokazala je kako igranje u NK Osijek svojim igračima nudi mogućnost razvoja i napretka do nacionalne momčadi - kaže Petrović.

I ne samo to. Od sljedeće sezone NK Osijek će nuditi i mogućnost nastupa na europskoj sceni. Inače, kad smo već kod odbijenica za potencijalne kupce, posljednja u nizu uručena je albanskom prvoligašu Kukesiju, koji je iskazao interes za Josipa Kneževića, ali njega nije potkrijepio odgovarajućim financijskim uvjetima.

Uglavnom, u osječkom prvoligašu zasad je mirno kada su transferi u pitanju, ali ne znači kako će tako i ostati. Samo treba biti strpljiv jer do igrača koji će predstavljati istinska pojačanja za ovu momčad Osijeka ne dolazi se baš lako. Naravno, pregovaračke pozicije Alena Petrovića bit će ipak nešto lakše nego ljetos kada su još mnogi igrači sumnjali u uspjeh projekta jakog NK Osijek. Takvi danas više ne postoje...

Dalibor KELER
DANAS PROTIV NERETVANCA

Nogometaši Osijeka danas će odigrati drugi pripremni susret tijekom boravka u Međugorju. Ovaj će put skoknuti do Opuzena, gdje će im se suprotstaviti trećeligaš Neretvanac. Susret počinje u 14.30 sati.

Zimski prijelazni rok za hrvatske klubove traje do 15. veljače

dolasci

UGLAVNOM SE RAZGOVARA O POJAČAVANJU MOMČADI

Alen Petrović

sportski direktor NK Osijek

Znate da je povećan broj stranih igrača koji mogu igrati u HNL-u. Mi preferiramo hrvatske igrače, jer njih najbolje poznamo, ali nećemo se ustezati ni od rješenja iz inozemstva.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike