Regija
ĐAKOVAČKI UNIVERZAL

Zimska služba radila bez predaha 48 sati
Objavljeno 19. siječnja, 2017.

ĐAKOVO - Prestanak oborina donio je predah Zimskoj službi đakovačkog Univerzala, koja je na terenu provela više od 48 sati bez odmora. Zahvaljujući pravovremenim intervencijama i operativnosti, kako kažu u Univerzalu, dvadesetak centimetara novoga snijega ni u jednom trenutku nije donijelo zastoje u prometu gradskim i lokalnim cestama.

- Već s prvim centimetrima snijega Univerzalova je Zimska služba sa svom raspoloživom mehanizacijom izišla na teren, plužeći i posipavajući prometnice solju i sipinom, prema rasporedu prioriteta. Usporedno s cestama koje pokrivamo, čistili smo nogostupe, sve prilaze javnim ustanovama, pješačke zone, parkirališta i tržnicu - kaže direktor gradskoga komunalca Mile Kaselj i dodaje da sa samo 10 radnih strojeva Univerzal održava 100.000 kvadrata javnih površina. Do pojedinih su prigradskih naselja ralice stizale ipak nešto kasnije zbog obveza u prioritetnim zonama, no i ondje su ceste, s obzirom na vremenske (ne)prilike, očišćene u realnom vremenu.

- U dogovoru s Univerzalom odlučili smo prvi put ponuditi sugrađanima besplatnu sol za posipavanje staza ispred obiteljskih kuća i stambenih zgrada, što je naišlo na pozitivan odjek pa je zanimanje iznad očekivanja. Prognostičari najavljuju da će iznimno niske temperature, na kojima će se češće smrzavati pločnici, potrajati, pa sugrađani i sljedećih dana besplatno mogu dobiti sol u Ekoreciklažnome dvorištu u Gajevoj 31 i u Univerzalovoj Upravi u Nazorovoj 68 - navodi predsjednik Gradskoga vijeća Goran Soldo.

Đakovčane podsjeća da su i sami, prema Odluci o komunalnome redu, obvezni očistiti prostore ispred svojih stambenih i poslovnih objekata, kao i krovove, od prolaznicima prjetećih naslaga snijega, leda i ledenica, ali da i ubuduće sve uočene ozbiljnije probleme, koje ne mogu sami riješiti, dojave na dežurni telefon Zimske službe 091/400 1800.

- Već sljedeće sezone Univerzal će uslugu čišćenja i održavanja prometnica u zimskim uvjetima proširiti na susjedne općine Đakovštine, što će, osim povećanog opsega posla, donijeti nova realna radna mjesta - zaključuje Soldo. M. Muškić

Đakovčani besplatno mogu dobiti sol u Ekoreciklažnome dvorištu u Gajevoj 31 i Univerzalovoj Upravi

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike