Osijek
GRADONAČELNIK POSJETIO AZIL ZA PSE

Vrkić: Zabranit ćemo
držanje pasa na lancu!
Objavljeno 19. siječnja, 2017.
Ako smo već pustili sve političare s lanca, red je da pustimo i pse - komentirao je gradonačelnik

Grad Osijek će na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća, koja je predviđena za 10. veljače, donijeti odluku o izmjeni Pravilnika o komunalnom redu grada Osijeka, prema kojoj će Osijek postati drugi grad u Hrvatskoj, nakon Zagreba, u kojem će biti zabranjeno držanje pasa na lancu. Ovu je odluku prilikom posjeta Azilu u Nemetinu potvrdio i gradonačelnik Ivan Vrkić .

- Ako smo već pustili sve političare s lanca, red je da pustimo i pse - komentirao je gradonačelnik Vrkić i dodao: “Udruga Pobjede jedan je od najboljih partnera Grada Osijeka i ovom prilikom želim im zahvaliti što sve ove godine najveći dio posla volenterski drže na svojim leđima. Krajnje je vrijeme da Grad stane iza njih i to na način da velik dio posla institucionaliziramo i preuzmemo odgovornost. Ovom prilikom donijeli smo im građevni materijal i medicinsku hranu za bolesne pse, a vrijednost poklona je oko deset tisuća kuna. Ono što je jako važno je da radimo na rješavanju imovinskopravnih odnosa za zemljište na kojem se nalazi Azil, kako bi postalo njihovo i tada možemo zajedno aplicirati za sredstva iz EU fondova - naglasio je gradonačelnik.

Uzbuđenje zbog posjeta gradonačelnika, ali i kako je rekla povijesne odluke u komunalnom redu nije mogla kriti ni predsjednica udruge Pobjede i voditeljica Azila Ivana Crnoja.

- Jako smo sretni zbog ovog posjeta, i sve smo zadovoljniji suradnjom s Gradom Osijekom. Sljedeće godine se mnogi psi neće smrzavati na mećavi i snijegu jer smo dobili građevni materijal za nadstrešnice. Dobili smo i medicinsku hranu za bolesne pse. No, jako sam ponosna na svoj grad i sretna zbog odluke stoljeća o izmjeni komunalnog reda i zabrani držanja pasa na lancu - komentirala je Crnoja, te dodala kako je trenutačno u Azilu 180 pasa, a više od 20-ak ih je trenutačno na privremenom udomljavanju.

- Srećom, ove godine nismo svjedočili ni jednom smrzavanju pasa. Osječani su velikog srca i mnogi su otvorili privremeno svoj dom dok ne prođu ovi najveći minusi. Ovim putem apeliram na sve koji imaju neki topli kutak da bar privremeno uzmu neke od najmanjih, najbolesnijih životinja iz Azila kako bi im pomogli dok ne prođu minusi - pozvala je Crnoja.

Nefreteta Z.EBERHARD
USKORO UVODE TRAMVAJ ZA PSE

Uz odluku o promjeni komunalnog reda na korist pasa, gradonačelnik Ivan Vrkić odlučio je i omogućiti svim vlasnicima pasa prijevoz tramvajem. “Stoga ovih dana uvodimo poseban tramvaj u kojem će biti dozvoljena vožnja za pse. Tako nećemo dijeliti Osijek na one koji vole i ne vole pse, već ćemo onima koji imaju ljubimce i žele se voziti tramvajem to i omogućiti, a ostali kojima psi u javnom prijevozu smetaju mogu se i dalje voziti u tramvajima u kojima ulaz psima nije dozvoljen”, kaže Vrkić.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana