Kultura
ZAVOD HAZU-A U ĐAKOVU

Imenovan upravitelj prof. dr. Pero Aračić
Objavljeno 19. siječnja, 2017.

ĐAKOVO - Glavni tajnik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) akademik Pavao Rudan izvijestio je đakovačko-osječkog nadbiskupa Đuru Hranića kako je na temelju Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i poslovanju znanstvenoistraživačkih i muzejsko-galerijskih jedinica i stručnih službi, te Ugovoru o osnivanju Zavoda za znanstveni i umjetnički rad HAZU-a u Đakovu, Uprava HAZU-a na temelju mišljenja Razreda za društvene znanosti odlučila da se prof. dr. Pero Aračić, član suradnik HAZU-a, imenuje upraviteljem Zavoda za znanstveni i umjetnički rad HAZU-a u Đakovu. Dužnost upravitelja Zavoda HAZU-a u Đakovu prof. dr. Aračić obavljat će na volonterskoj osnovi, sukladno Ugovoru o osnivanju i radu, doznajemo u Tiskovnom uredu Nadbiskupije.

Predsjedništvo HAZU-a na temelju prijedloga Razreda za društvene znanosti donijelo je i odluku da se akademik Franjo Šanjek imenuje voditeljem Zavoda za znanstveni i umjetnički rad HAZU-a u Đakovu. Mandatno razdoblje za obje službe je četiri godine, a započelo je 1. prosinca 2016. Ugovor o osnivanju i radu Zavoda za znanstveni i umjetnički rad HAZU-a u Đakovu su potpisali 25. listopada 2016., u Palači HAZU-a u Zagrebu akademik Zvonko Kusić, đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, brodsko-posavski župan Danijel Marušić, gradonačelnik Đakova Zoran Vinković i gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara.

Sjedište Zavoda smješteno je u zgradi Središnje nadbiskupijske i fakultetske knjižnice u Đakovu, a cilj djelovanja je promicanje znanstvene djelatnosti i umjetničkog stvaralaštva u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji te županijama i gradovima osnivačima. Znanstvena i stručna istraživanja naročito će se odnositi na područja teologije, crkvene povijesti i aktualnih društvenih pitanja. M. Muškić

Možda ste propustili...

MEMOARSKI TRIJUMF SLAVNOGA GLUMCA I IZVRSNOG PRIPOVJEDAČA

Od dječaka iz radničkog naselja do kapetana Picarda u Zvjezdanim stazama

POSVEĆEN JE 150. ROĐENDANU JEDNE OD NAJPREVOĐENIJIH HRVATSKIH KNJIŽEVNICA

Znanstveni skup “Ivana Brlić-Mažuranić u novom mileniju”

Najčitanije iz rubrike