Regija
TRADICIJA

Godišnji prijam za predstavnike vjerskih zajednica Našica
Objavljeno 19. siječnja, 2017.

NAŠICE - U Gradskoj upravi održan je tradicionalni godišnji prijam za predstavnike vjerskih zajednica.

- Početak godine odličan je trenutak da se osvrnemo na proteklu godinu, ali kako bismo se dogovorili što i kako dalje u idućoj godini - rekao je gradonačelnik Krešimir Žagar.

Predstavnici vjerskih zajednica posebno su istaknuli važnost zajedništva te promicanja solidarnosti, tolerancije, međusobnog razumijevanja i suradnje u ovim teškim vremenima.

- Zahvaljujući posebno darovima vjernika, ali i sredstvima Grada Našica, polako ali sigurno idemo naprijed s obnovom crkve koja traje šestu godinu. To nas veseli, jer taj vanjski znak je pokazatelj onog nutarnjeg što nam je važno i oko čega se trudimo. Tako da u ovu godinu ulazimo s vjerom, nadom i optimizmom, jer iako kažu da su teška vremena, s dobrom voljom i optimizmom može se puno toga učiniti – istaknuo je dekan našičkog dekanata, fra Zoran Bibić, gvardijan i župnik Župe sv. Antuna Padovanskog u Našicama.

U proračunu grada Našica za 2017. godinu za vjerske zajednice predviđeno je 155.700 kuna, od čega Franjevačkom samostanu Našice za obnovu crkve 70.000 kuna, a ostatak za redovnu djelatnost vjerskih zajednica.S.F.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike