TvObzor
KALIOPI

Ne mjerim vrijeme u brojkama, nego po ostvarenom i neostvarenom
Objavljeno 20. siječnja, 2017.

Makedonska glazbena diva Kaliopi godinu za nama ispratila je na najljepši mogući način – na svoj jubilarni rođendan predstavila je novu pjesmu i videospot “Rođendan”, a želja joj je rođendanski poklon podijeliti sa svojim brojnim obožavateljima diljem regije.

- Godine mi nikad nisu bile važne kao broj, nego kao mogućnost da preko njih ostvarim trenutke po kojima ću biti zapamćena. U ime toga ne samo rođendane nego sve dane slavim pjevajući – istaknula je Kaliopi, koja nam je, u intervjuu za TV Obzor, rekla nešto više o novoj pjesmi, velikom koncertu u Zagrebu, novom studijskom albumu, ali i ljubavi.

Kao da sam krenula iznova

Krajem prošle godine, točnije 28. prosinca, proslavili ste jubilarni rođendan. Kako se sada osjećate i koliko ste se promijenili u posljednjih deset godina?

- Osjećam se kao da sam krenula iznova. Dobro je sve dok se stvari ne mijenjaju drastično. Volim ja kad drugi govore o mojim promjenama, a ja se kao pravim da ih ne vidim (smijeh).

Moramo primijetiti kako izgledate bolje nego ikad. U čemu je vaša tajna?

- Hvala vam. Zapravo, sve mi više odgovara kad čujem da su tragovi mog unutrašnjeg zadovoljstva vidljivi. Vjerujte, ništa tu nije namjerno niti sam uložila neki poseban trud. Ja ću uvijek izgledati onako kako me drugi doživljavaju.

Što nam možete reći o novoj pjesmi “Rođendan” i popratnom videospotu?

- Zbog toga što sam ja uzela svoj život u svoje ruke, na način kako i jesam, ljudi će uvijek najprije u meni vidjeti djevojčicu, pa onda ženu. Stoga to i prenosim u pjesmi i spotu. Ako poželimo i damo 120 posto sebe od standardnih 100 posto, čuda su moguća! I zato pjesma kaže da je moguće da nam svaki dan može biti kao rođendan! Prava rođendanska pjesma za sve koji slave i ne slave...

Pravi čovjek na pravom mjestu

Pjesma je kompletno autorsko djelo vašeg bivšeg supruga Romea Grilla, a sudeći prema stihovima, rekli bismo da ste ostali vrlo bliski?

- On je Taj! Pravi čovjek na pravom mjestu! Netko tko umije i zna dotaknuti moj unutrašnji svijet pjesmama. Producent, rođen da oblikuje zvuk oko mene, kao čarobnjak iz Oza.

U najavi je vaš veliki koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture dan prije Valentinova. Što obožavatelji mogu očekivati? Kako se pripremate?

- Datum 13. veljače 2017. upravo je onaj koji sam željela za svoj prvi solistički koncert u Zagrebu. A ja znam i zašto. Tko još želi saznati, neka dođe. Moji fanovi itekako dobro znaju što mogu dobiti na tim našim koncertnim susretima. Sigurno je da neću ići svaki dan u teretanu, neću preplivati po pet kilometara na dan, neću ići ni u beauty salon za uljepšavanje prije koncerta... Moji su koncerti mjesto gdje se u sat i pol slavi život i svatko može biti svoj. Sve to, uz pjesmu!

Iza vas su gotovo puna četiri desetljeća karijere. Kakva vam sjećanja naviru kad pomislite na svoje glazbene početke?

- Kao da je jučer sve počelo. Četiri desetljeća kao jedan tren! (smiješi se) Da vam budem iskrena, ne mjerim vrijeme u brojkama, nego po ostvarenom i neostvarenom. Ja već ovog trena, dok odgovaram na ovaj intervju, razmišljam o tome što mi je sljedeće što mogu ostvariti.

Čudno i neobjašnjivo

Prošle godine predstavljali ste Makedoniju na Euroviziji, što je bio vaš treći nastup. Kakva su vaša iskustva s tog velikog glazbenog natjecanja, po čemu će vam ostati u sjećanju?

- Rekla bih - dva puta, jer prvi put Makedoniji nije bilo omogućeno od EBU-a da nastupi i predstavi svoju pjesmu na velikoj sceni u Oslu. Moja prva Eurovizija, 2012. godine u Bakuu, bila je moje prvo istinsko eurovizijsko iskustvo, nezaboravno i jedino kao takvo. Godina 2016. u Stockholmu bila je malo čudna, baš čudna. Događale su se neke stvari, neobjašnjive... Jedino što se nije promijenilo to su predivni eurovizijski fanovi! A s obzirom na to da sam se i zbog njih vratila, reći ću da mi je upravo zbog njih bilo divno. Zato sam “Donu” posvetila njima, kao omaž svim velikim eurovizijskim pjesmama.

Statistike pokazuju da sve više osoba svoju srodnu dušu pronalazi tek kasnije tijekom života. Vjerujete li da onaj pravi tek treba naići?

- Statistike govore jedno, a moje mišljenje je da život baš i ne trpi te statistike. Svaki čovjek ima svoj put. Bez vjere u sebi i u druge ne može se ići tim putem.

Ima li ljubav uistinu veze s godinama? Jesu li veze doista kvalitetnije u zrelijim godinama?

- Kad otkrijem, reći ću vam! He, he, he...

Razgovarao: Adrian ANDREJEK
NOVI ALBUM

Posljednji studijski album “Melem” izdali ste 2013. godine – hoće li uskoro dobiti svog nasljednika?

- Sigurno! S Romeom radimo na tome. Nakon “Melema” bili smo već jako kreativni i poklonili fanovima još šest novih pjesama: “Poželi”, “Jutro”, “Mojot dom”, “Dona”, “Kesteni” i sada “Rođendan”... Ne stajemo!

Možda ste propustili...

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata

JOLE KAO GOST PANELIST U ‘’TKO TO TAMO PJEVA?’’

Atmosfera me potpuno obuzela, stvarno sam uživao

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata