Sport
EDI BAŠA NAPADAČ CIBALIJE

Konkurencija i novi trener daju mi motiv
Objavljeno 19. siječnja, 2017.

Tereni stadiona Cibalije pokriveni su snijegom, a igračima vremenske (ne)prilike još više otežavaju ionako najteži dio priprema. Naravno, onaj kondicijski. Malo se radi vani, malo u dvorani i svi su u očekivanju odlaska na pripreme. Napadač Edi Baša zadovoljan je uvodnim dijelom priprema. Kaže, radi se sto na sat.

- Probleme nam stvara snijeg, ali u neku ruku je i dobro, jer se teže trči po njemu, što automatski znači da su vježbe korisnije. Radimo jako dobro, prema mojoj procjeni svi su u treninzima sto posto. Koliko znam, problema ima samo Karačić koji je nategnuo tetive, što je vjerojatno razlog promjene podloge, malo treniramo na snijegu, malo na parketu - kaže Baša.

Kondicijske pripreme su nogometašima tradicionalno najomraženije. No, u stručni stožer Cibalije prije par dana došao je novi kondicijski trener i Baša kaže kako se osjeti promjena.

- Čovjek je odmah pokazao da zna svoj posao. Treninzi su drugačiji od onih koje smo imali dosad, radi se eksplozivnije, ali i dugotrajnije po svakoj vježbi. Mislim da ćemo proljeće dočekati puno spremniji.

Baša je napadač, a Cibalia jesenas u Prvoj HNL nije bila baš raspoložena u fazi napada. Pogodaka nije bilo puno, pa je Uprava ove zime već dovela dva napadača. U napadu se zaoštrava konkurencija, trener Pacult na treninzima svima daje jednake šanse, pa tko je najbolji, neka se izbori za mjesto u udarnoj momčadi.

- Stigla su dva napadača, što je jako dobro. Konkurencija se zaoštrava i samim time je rad puno bolji i žešći. U ovim okolnostima svi smo nekako dodatno motivirani, svaki se želi nametnuti novom treneru i osigurati status u prvoj momčadi. Nadam se da će napad u proljetnom dijelu biti učinkovitiji nego što je bio jesenas, jer to je jedan od ključeva ostanka u prvoligaškom društvu.

Želju za dokazivanjem ima i Baša koji nije imao plodnu jesen. Zabio je samo dva pogotka.

- Odlično se osjećam, jer sam prije početka priprema vježbao i došao na prozivku dobro pripremljen, tako da mi nije problem izdržavati sve napore koje od nas traže treneri. Naravno da nisam zadovoljan jesenskim učinkom i nadam se, ako ne bude nekih ozljeda, da će proljeće biti puno efikasnije, a ja napokon više koristiti prilike u kojima se nađem - dodao je Baša. A. Grgić

Možda ste propustili...

VAŽAN DOMAĆI ISPIT RUKOMETAŠICA OSIJEKA

Protiv Zameta motiv će biti i poraz iz prve utakmice na Kvarneru

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

Najčitanije iz rubrike