Sport
OK MURSA-OSIJEK

Protiv prvaka dvije zaredom
Objavljeno 19. siječnja, 2017.

Za desetak dana nastavlja se odbojkaška ligaška sezona. Vrijeme stanke u dobrom raspoloženju provode odbojkaši s Drave, koji mogu biti zadovoljni dosadašnjim učinkom u Superligi. Mursa-Osijek je u devet odigranih utakmica ostvarila sedam pobjeda, osvojila 21 bod, što je dostatno za visoko treće mjesto u poretku.

- Učinak je dobar, a poziciju koju trenutačno držimo treba potvrditi i u nastavku osnovnog dijela sezone. Osvajali smo bodove u osam utakmica, jedino smo praznih ruku ostali na domaćem parketu protiv zagrebačke Mladosti, što i nije neki kiks - kaže trener Davor Meringer, koji nakon kraćeg i zasluženog odmora momčad priprema za nastavak prvenstva. Igrački kadar nije bio kompletan, Stanković i Brandić imali su obveze u juniorskoj, odnosno kadetskoj reprezentaciji, a preostali juniori pripremali su se za PH, koje se igra od petka do nedjelje u Rovinju.

Službeno, drugi dio kreće 28. siječnja, a u tom terminu u Gradskom vrtu trebao bi gostovati aktualni prvak, Mladost Ribola Kaštela. Kažemo trebao, jer postoji mogućnost da se taj dvoboj odradi i na parketu Kaštelana.

- Nismo još ove sezone igrali protiv prvaka, jer je dvoboj iz 4. kola bio odgođen. Tada su Kaštelani imali europske obveze. Prvobitno je bio plan zaostatak odraditi tjedan dana prije nastavka, a to znači predstojećeg vikenda. No, imajući u vidu trenutačne vremenske uvjete, nije poželjno ići na put, stoga smo ostavili otvorenu opciju da se zaostala, ali i utakmica redovnog kola odigraju u Osijeku ili Kaštel Starom u dva dana. Još se treba dogovoriti i o ulozi domaćina - kaže Meringer.

Eventualno igranje oba susreta u gostima, smatra trener “mursaša”, neće ostaviti traga na rezultatskom učinku, jer treća pozicija čvrsta je poput stijene.

- Treba biti praktičan u trenutačnoj situaciji. Igranje preko tjedna ne odgovara nikome. Naš protivnik je favorit, bez obzira na to gdje igrao, u prvenstvu su jedini bez poraza. Kako god se dogovorimo, Mursa-Osijek te utakmice odigrat će i s rezultatskim ambicijama - naglašava trener “mursaša”. N.Benčina

Možda ste propustili...

OSMINA FINALA KUGAČKOG KUPA HRVATSKE

Ženski slavonski dvojac bez naklonosti kuglica

RUKOMETAŠI OSIJEKA PORAŽENI OD SESVETA

Nakon Kupa ligaški bodovi su imperativ

Najčitanije iz rubrike